Een croissant gevuld met sushi is dus een ding

Zou jij 'm uitproberen?

gerelateerd
Zo maak je een makkelijk ontbijt met je blender
Eindelijk! Een samenwerking tegen voedselverspilling
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Huh? Uit onderzoek blijkt dat de 5-seconderegel niet klopt!
Shutterstock

Gedacht dat de eerste foodhype van 2018 nog wel even op zich zou laten wachten? Niets is minder waar. In welgeteld de tweede week van januari is nummer één op de lijst namelijk al vergeven. En die heeft te maken met niets minder dan croissants. Én sushi.

Ken je de sushi-donut al? >

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN
Geloof het of niet, maar het gaat om een croissant gevuld met sushi. Verkocht onder de naam croissushi. Het ontbijtje is bedacht door Mr. Holmes Bakehouse, een bakkerij met filialen in San Francisco, Los Angeles en Seoul.

A post shared by @ride.or.dine on

ZO ZIT DAT
De croissant is gevuld rijst, nori, gerookte zalm en gember en is afgemaakt met een beetje sesamzaad, zout en kleine stukken zeewier op de bovenkant. Bij een bestelling krijg je – hoe kan het ook anders – een beetje sojasaus, waar je 'm in kan dippen voordat je 'm opeet.   

Hier eet je de lekkerste poké bowls >

ORIGINELE BAKKER
De croissushi is niet de eerste originele combinatie die in de bakkerij verkocht wordt. Zo liggen er ook cruffins achter de vitrines. Een gebakje dat een kruising is tussen – je raad het al – een croissant en een muffin. Dachten wij al origineel te zijn met de cronut… Een bezoekje waard, vinden wij. Als je toevallig in de buurt bent dan.   

Dit bewijst dat de sushi-hype écht te ver is gegaan >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO