3 dingen die je moet weten voor je dipt

Borrelaars, opgelet: houd je asjeblieft aan de dipetiquette.

gerelateerd
Opnieuw opwarmen: yay or nay?
Waarom krijgen we honger na het drinken van alcohol?
Gezocht: marketingtalent! Kom jij ons team versterken?
Deze restaurants hebben een Bib Gourmand voor 2018 verdiend
Getty Images

Wanneer de tortillachips met guacamole, de vlammen en de kaasblokjes op tafel verschijnen, komt de smetvrees in mensen naar boven. Volgens een  borrel- en snackonderzoek van Mora worden andere mensen beïnvloed door jouw dipgedrag. Wij hebben ‘m even samengevat:  

1. Ben je de gastvrouw/heer? Let dan op: het blijkt dat het niet op prijs wordt gesteld als je een gebruikt bakje dipsaus opnieuw op tafel zet. Zeker niet als er nog stukjes bitterbal van ‘de vorige ronde’ zichtbaar ronddrijven.

2. Moeten we dit echt nog zeggen? Vooruit: na een toiletbezoek altijd je handen wassen voordat je weer graait tussen de chips.

3. Maar misschien nog wel het aller-aller- allerergste: een hap van je snack nemen en deze nog een keer in de sausbak dopen. Ook wel bekend als het gevreesde dubbeldippen. Acht  op de tien Nederlanders wil geen dipsaus met tweedehands speekselresten op zijn hapje hebben.

Gezonde chips bij de borrel >
25 lekkere snacks >
Zo gepiept: Koreaanse dipsaus >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO