Je moet blijkbaar je afwas NIET voorspoelen als je het in de vaatwasser stopt

En dit is waarom…

gerelateerd
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Moet je boter nou in de koelkast bewaren of niet?
Zó maak je oude taaie chips weer knapperig

VUILE VAAT
Afwas móét vuil zijn als je wilt dat het wasmiddel z’n werk doet. De enzymen kunnen zich bij teveel schone borden nergens aan vast kleven. Je kunt prima saus in de pan laten zitten. Deponeer kippenbotten en korstjes pizza wel eerst even in de prullenbak, anders is het straks vaarwel vaatwasser.

Dit is de efficiëntste indeling voor je koelkast om je eten zo vers mogelijk te houden >

SCHOON
Nieuwe vaatwassers zijn een stuk slimmer geworden. Uit onderzoek blijkt dat je borden niet schoner worden als je ze eerst afspoelt. Dus bespaar jezelf de moeite. Behalve als je een oud ding hebt, want die zijn niet altijd even betrouwbaar.

5 schoonmaakhacks om je keukengerei spic en span te maken >

GELD
Het zal je misschien verbazen, maar een afwasmachine verbruikt veel minder water dan wanneer je zelf met een borstel in de weer gaat. Uitzonderingen daargelaten: Je kunt beter wel even je bak cruesli afspoelen als je ‘m niet meteen aanzet. Dat koekt zo aan.

Met deze simpele truc kom je met gezondere boodschappen thuis >

TIJD
In totaal was je per jaar 230 uur (!) af. In die tijd kun je veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld potje bingewatchen of heel veel taarten bakken.  Bedenk dat eerst voordat je naar die gezellig groengekleurde Ikea-borstel grijpt, die zich zo handig vastzuigt aan het aanrecht. HET. HOEFT. NIET., leg die borstel nou maar terug.

5 dingen die je onbewust fout doet in de keuken >

CONCLUSIE?
Deponeer stukjes, restjes en korstjes in de prullenbak, maar je bord daarna afspoelen is misschien een minder goed idee.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO