Rollende Keukens

Weekend van de rollende keukens

12 mei 2012

Culinaire invulling van het Hemelvaartsweekend: het weekend van de rollende keukens.

Tijdens het Hemelvaartsweekend (van 17 t/m 20 mei) is het zaak dat je je minstens eenmaal richting het Westergasterrein in Amsterdam begeeft. Hier verzamelen zich namelijk een flink stel bakbrommers, dubbeldekkers, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes. Allemaal verbouwd tot keuken. Ja heus! En dit spektakel is te aanschouwen gaat onder de naam ‘het weekend van de rollende keukens’. Alle mobiele keukens vormen samen één groot openluchtrestaurant. Natuurlijk ontbreekt ook het nodige muzikale vermaeck hier niet.

          
ROLLENDE KEUKENS
Het weer mag dan niet uiterst zomers zijn, een glaasje bubbels en flink wat versnaperingen doen die wolken voor de zon verdwijnen. In elk geval spreekwoordelijk. De toegang tot het evenement is gratis en de keukens zijn op alle dagen geopend van 13.00-23.00 uur. Meer info vind je op www.rollendekeukens.nl. Extra leuk: op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vindt na zonsondergang een filmvertoning in de openlucht plaats.

       
Alvast in de agenda: Taste of Amsterdam

          

 
 
Meer Trending...
Trending
Ploiink, ppsshhttt, dat klinkt lekker
Het ploppende, sissende geluid dat een blikje frisdrank maakt als je hem opentrekt, is voor iedereen herkenbaar. En volgens een onderzoek van Oxford University bepaalt het geluid ook onze smaakbeleving.
Trending
7x Blogrecepten
Hartig
Zes heerlijke hartige gerechten, plus natuurlijk een toetje.25x hartige taarten >
Trending
10 dingen die je niet wist over kippen
In de aanloop naar Pasen rijst steeds weer de vraag van de kip of het ei. Wel, we kunnen je vertellen: het is het ei. Ook hebben we negen andere verbluffende kipweetjes voor je in petto.  
Trending
Overlekkere soep en saus
Geen soep met ballen, maar soep van overgebleven tomaten en uien. Supermarktketen Plus wil de beschadigde exemplaren niet langer in de prullenbak gooien en verwerkt ze in de Overlekker-producten.
Trending
De nieuwe ELLE Eten in 15 seconden
Hoekachaka, de nieuwe ELLE Eten! Morgen bij abonnees op de mat, maar vandaag al een kleine preview.
Trending
De poolkap smelt tóch, dan maar beter in je whiskyglas?
Onder het mom van ‘gletsjers smelten toch’, is ondernemer Geir Olsen op het curieuze idee gekomen om er exclusieve ijsblokjes van te maken.