Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Voor sportieve Paleo’s: bacon van Reebok
Je leest het goed, bacon van Reebok. En dan bedoelen we geen olijk Afrikaans springbokje, maar het sportmerk.
Trending
Briljant idee: Inglorious fruits and vegetables
Stel, je zou de misfits onder Nederlandse groente en fruit in een speciale afdeling van je supermarkt kunnen kopen, met 30 procent korting. Zou je het dan doen?
Trending
Heel veel zoete koek
Deze week eten we één hoofdgerecht, één snack en wel vijf toetjes.
Trending
Doe maar een boterham met Bacon Hagelslag
Reclamebureau Natwerk brengt de wereld Bacon Hagelslag. De financiering is rond. Het komt eraan. Alleen, elke dag hetzelfde op je brood is ook zowat, en dus is uitbreiding van het assortiment geen overbodige luxe.
Trending
Recepten voor elke dag van de week
Zeven beste bloggerechten
Trending
Alleen vandaag! IJsco on demand
Bij taxidienst Uber snappen ze wel hoe je de publiciteit haalt. Vandaag zetten ze 30 fietskoeriers in om oververhitte Amsterdammers van een ijsje  te voorzien.
Trending
5 slechte eetgewoontes
en hoe je ervanaf komt
Hoe belangrijk je goed eten ook vindt en hoe verantwoord je ook te werk gaat, ie-de-reen heeft slechte eetgewoontes.
Trending
Zeven beste blogrecepten
Nieuwe ingrediënten en vertrouwde pizza.