Trending http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/waar-eet4/789346-1-eng-GB/Waar-eet_crop620x450.jpg Waar eet…?
Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
9 etenswaren met onvermoede poetstalenten
Geloof het of niet, een ui doet meer voor je dan alleen je saus op smaak brengen. We tippen 9 voedingswaren met benefits.
Trending
Dé bucketlist voor foodies
Het begin van een nieuw seizoen betekent het begin van verandering. Uitdaging. Ontdekking. Wij presenteren u: de ultieme foodchallenge. Print hem uit, hang hem op, streep hem af.
Trending
Waarom we óók in de keuken niet zonder water kunnen in 10 tips
Misschien wel het meest ondergewaardeerde ingrediënt van ze allemaal! Water. Een ode. Of het nu gaat om het opkalefateren van verlepte sla of het redden van je mayo. Dit kun je allemaal doen met H2O.
Trending
Welke shopper ben jij? Jager? Scanner?
Je boodschappenmentaliteit zegt alles over je. Fiets je langs geheime adresjes (jager) of bestel je goodies vanuit de trein (scanner)?
Trending
We zoeken een stagiair!
Per september hebben we een stageplek voor iemand die vijf maanden onderdeel kan zijn van onze (web)redactie. Iets voor jou?
Trending
De magie van het koffiedutje en ander foodnieuws
De  interessantste en leukste eetnieuwtjes voor je op een rij.