Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Kerstdiner overlevingstip 4: zo blijf je een slanke den
Wees je goede voornemens een stapje voor met deze tips om eens niet kilo’s aan te komen tijdens de feestdagen. Want, feest of niet, ook smulpapen moeten af en toe op de pondjes letten.
Trending
7
Kerstbaksels
Doe de oven maar alvast aan: de bloggers bakken zoete broodjes, heel veel koekjes en beignets, allemaal in het teken van Kerst.
Trending
boozy recepten
Kerstdiner overlevingstip 3
Vooral in familieverband is niet iedereen altijd even ontspannen tijdens het kerstdiner. Deze boozy recepten halen de scherpe randjes eraf...
Trending
Kerstdiner overlevingstip 2: voorkom paniek en begin nu
Heb je in een vlaag van verstandsverbijstering je hele macraméclub voor het kerstdiner uitgenodigd? Stop met panieken, we slepen je er doorheen. Maar wacht niet langer.
Trending
We hebben een stageplek vrij
Onze stagiair gaat weer terug naar school. Per half januari hebben we plek voor iemand die minimaal vijf maanden onderdeel kan zijn van onze redactie.
Trending
Wat nou gezond
Onze post-Sinterklaas blues verslaan we met suiker, zout en vet.