Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Friends’ Central Perk popt-up in New York
Friends-afficionado’s kunnen de komende maand hun hart ophalen. Ter ere van het 20-jarige jubileum van de televisieserie heeft Warner Bros Central Perk weer voor even nieuw leven in geblazen.
Trending
Wat rijpe appels, peren, Irene Moors en Geer & Goor met elkaar te maken hebben
De post van die ene vriend op Facebook was de druppel. Een foto van een mand versgeplukte appels met de tekst ‘wie maakt me los?’. Prachtig plaatje, droevige boodschap. Want terwijl de appels en peren met bosjes uit de bomen duvelen, lijkt de inspiratie wat ermee te doen tot het nulpunt gedaald.
Trending
De beste zeven
Voor elke dag van de week een eigen blogrecept
Trending
Tip! Geen Buienradar, maar Bijenradar
Het gaat niet goed met de Nederlandse bij. Download snel de gratis Bijenradar-app, zodat je kunt zien hoe het met de bij gaat in jouw buurt en hoe je kunt helpen. 
Trending
Feelgood! Chef the movie draait nu in de bios
Keukenhumor, een heetgebakerde chef, een laaiende restaurantcriticus, een diep dal, een foodtruck genaamd El Jefe Cubanos en wat slappe romantiek. En dan als kers op de taart Jon Favreau, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson en Robert Downey Jr. Da’s een knoeperd van een feelgood-filmtip.
Trending
Hè bah, krijgen we toch pukkels van chocola?
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat je wel degelijk puistjes kan krijgen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen.
Trending
Fusion confusion en andere blogrecepten
Deze week zes hartige recepten en één toetje.
Trending
Opeens weet je het, je begint een Nutelleria
Een groepje Nutella-afficionado’s staat in Brooklyn New York op het punt de eerste vestiging van Nutelleria te openen. Om hun liefde voor de chocopasta met zoveel mogelijk mensen te delen.