Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Opwarmers voor druilerige dagen
Stoofpotten, veel (fles)pompoen, cake met drank en appels: het is herfst!
Trending
8 tips
Fotografeer je eten als een pro
Je hoeft niet de meest blitse spiegelreflexcamera te hebben voor het maken van mooie foto’s van je eten. 8 tips voor zeer appetijtelijke foto’s.
Trending
In het veld:
Engels rund- en lamsvlees
Op uitnodiging van Eblex werden we meegenomen op een tocht langs een traditionele Engelse slagerij, verschillende boederijen, een sterrenrestaurant en een prachtige eetwinkel op het ruige platteland van Yorkshire en Lancashire.
Trending
Het is vandaag Nationale Krokettendag
Dat gaan we vieren! Met een goeie Van Dobben of Kwekkeboom, of een huisgemaakte variant, met of zonder vlees.
Trending
Coca-Cola Life met stevia ook in Nederland
In Argentinië is het al láng geen nieuws meer. Het groene blikje Coca-Cola met stevia en échte suiker ligt al lang en breed in de schappen, en ook het Verenigd Koninkrijk was al aan de beurt. Binnenkort kan Nederland nu ook aan de 'groene' cola.
Trending
Cadeautje! Lees de nieuwe ELLE Eten gratis op tablet
Abonnee van ELLE Eten? Heb jij even mazzel: je kunt bij MagZine, de Digitale Kiosk, gratis (!) de digitale versie downloaden. Zo heb je jouw ELLE Eten altijd bij de hand op iPad, iPhone én/of Android tablet en telefoon.
Trending
De perfecte brunch
Deze zeven gerechten van de beste blogs vormen samen een feestelijk brunchbuffet, inclusief zoetigheid voor bij de koffie.
Trending
15X
Films voor Foodies
De allerleukste films over eten. Bekijk ze niet met een lege maag!