Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Comfort food
Zeven geruststellende gerechten.
Trending
Jamie Oliver <3 Bart van Olphen
Wat hebben deze twee vrolijke krullenbollen met elkaar gemeen? Ze zijn allebei wild van vis.
Trending
Coffee lovers gezocht!
Voor de kick-off van ELLE Eten testkeuken zijn we op zoek naar koffieleuten. Zij mogen de spiksplinternieuwe espresso-volautomaat van Siemens testen.
Trending
City Food Route
Boodschappen doen bij kleine ondernemers in Amsterdam? City Food Route wijst je de weg.
Trending
Sneak peek
Dit staat er in de nieuwe ELLE Eten
Vrijdag ligt-ie bij abonnees op de mat, en volgende week pas in de schappen. Maar om jullie lekker te maken alvast een selectie uit de nieuwe ELLE Eten.
Trending
Friends’ Central Perk popt-up in New York
Friends-afficionado’s kunnen de komende maand hun hart ophalen. Ter ere van het 20-jarige jubileum van de televisieserie heeft Warner Bros Central Perk weer voor even nieuw leven in geblazen.
Trending
Wat rijpe appels, peren, Irene Moors en Geer & Goor met elkaar te maken hebben
De post van die ene vriend op Facebook was de druppel. Een foto van een mand versgeplukte appels met de tekst ‘wie maakt me los?’. Prachtig plaatje, droevige boodschap. Want terwijl de appels en peren met bosjes uit de bomen duvelen, lijkt de inspiratie wat ermee te doen tot het nulpunt gedaald.
Trending
De beste zeven
Voor elke dag van de week een eigen blogrecept