Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Editorial van Edine: over boodschappen doen
Voor dit kakelverse nummer van ELLE Eten bracht journalist Elsbeth Grievink verschillende boodschappenstromingen in kaart. Wat ik stiekem al vermoedde werd bewaarheid: ik ben gehandicapt op het vlak van boodschappen doen.
Trending
Ploiink, ppsshhttt, dat klinkt lekker
Het ploppende, sissende geluid dat een blikje frisdrank maakt als je hem opentrekt, is voor iedereen herkenbaar. En volgens een onderzoek van Oxford University bepaalt het geluid ook onze smaakbeleving.
Trending
7x Blogrecepten
Hartig
Zes heerlijke hartige gerechten, plus natuurlijk een toetje.25x hartige taarten >
Trending
10 dingen die je niet wist over kippen
In de aanloop naar Pasen rijst steeds weer de vraag van de kip of het ei. Wel, we kunnen je vertellen: het is het ei. Ook hebben we negen andere verbluffende kipweetjes voor je in petto.  
Trending
Overlekkere soep en saus
Geen soep met ballen, maar soep van overgebleven tomaten en uien. Supermarktketen Plus wil de beschadigde exemplaren niet langer in de prullenbak gooien en verwerkt ze in de Overlekker-producten.
Trending
De nieuwe ELLE Eten in 15 seconden
Hoekachaka, de nieuwe ELLE Eten! Morgen bij abonnees op de mat, maar vandaag al een kleine preview.