Trending http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/waar-eet4/789346-1-eng-GB/Waar-eet_crop620x450.jpg Waar eet…?
Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Doe eens gek, ga wildplukken
Bramen ken je natuurlijk wel en misschien raapte je in een ver verleden tamme kastanjes. Maar er is meer. Nederland staat vol met eetbare planten. En zo lang je niet aan een brandnetel likt (soep!), zijn veel daarvan nog lekker ook.
Trending
8 TED-talks voor foodies
Deze TED-talks van chef-koks, kookboekenschrijvers en bevlogen types vieren al het eetbare. Sla hem op onder je favorieten.
Trending
De ultieme truc voor het snel schillen van je piepers
Voor wie niet uit de voeten kan met aardappelmessen en dunschillers.
Trending
Kijktip: de ondernemers in de foodhallen van Zuidoost
Amsterdam krijgt in juni een foodhal erbij: in een parkeergarage in Zuidoost opent World of Food. Over de ondernemers is een realityserie gemaakt.
Trending
3 manieren om vlees te ontdooien
Tipje van de sluier: er is een goede manier, een snelle manier, en een manier die je gebruikt in noodgevallen.
Trending
We kunnen niet stoppen met kijken naar dit kunstwerk
Het kunstenaarsduo Lernert & Sander heeft bijna honderd soorten rauw voedsel in perfecte vierkantjes gesneden en hier een foto van gemaakt.