Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Turducken
‘A chicken inside a duck, stuffed inside a turkey.’ Dát is nou een turducken. Een introductie op dit gekke culinaire fenomeen.
Trending
Party like it's hot
De nieuwe ELLE Eten is gelanceerd
Koud van het feestje bekomen, ligt de nieuwe ELLE Eten vandaag bij onze abonnees op de mat. Eigenlijk net zo spannend. Zo ging het eraan toe op het lanceringsfeestje bij SieMatic aan het Vondelpark...
Trending
Cadeautje van Sint en de Febo
Makker staakt uw wild geraas, Sint trekt bij Febo een kroket van speculaas.
Trending
Hay Donna!
Ter ere van de Nederlandse vertaling van haar boek The New Classics (Nieuwe klassiekers) is Donna Hay vandaag in Nederland. We stelden haar vanochtend in het Ambassadehotel de onvermijdelijke vraag...
Trending
ELLE Eten is nu nóg lekkerder
We zijn wat aangekomen hier bij ELLE Eten. En waarom ook niet, dik is het nieuwe dun. Daarom zijn we nu bookazine.
Trending
rookworst van de Hema
De ene is de andere niet
Zo is de ene rookworst vijf hectare groot en te zien vanuit het vliegtuig, de andere volkomen biologisch én weer een andere opblaasbaar, of om aan te trekken. Daarom vier verschillende rookworsten, voor de échte liefhebber. Het worst case scenario ziet er zo uit >