Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
7x blogrecepten
Brood, gebak en smoothies
Deze week geen groenten, maar een overdaad aan koolhydraten in de blogosphere.
Trending
Hoe Wagamama in een paar uur aan 2 ton kwam
Op het Amsterdamse Centraal Station gyoza en ebi katsu eten van Wagamama? 67 particuliere investeerders maken het mogelijk.
Trending
4x ribs
Voor je House of Cards-marathon
Na het zien van de Amerikaanse serie House of Cards van Netflix kregen wij een totaal andere associatie bij spareribs. Geen fastfood, maar think food.
Trending
Really, een eetbare koffiebeker met zonnebrand-aroma?
Als het aan KFC ligt, drinken wij onze koffie voortaan uit een beker gemaakt van koek, witte chocola en suiker. Op eigen risico?
Trending
Eten Nederlandse kinderen zó gezond dat het ongezond is?
Steeds meer kinderen raken ondervoed doordat ze té gezond eten. Hiervoor waarschuwt het Juliana Kinderziekenhuis.
Trending
4x
Eerlijke verpakking
Wat gebeurt er als je nou eens zonder doekjes erom te winden op te verpakking vermeldt wat erin zit? Je ziet het op de hilarische eerlijke verpakkingen Tumblr.