Trending http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/waar-eet4/789346-1-eng-GB/Waar-eet_crop620x450.jpg Waar eet…?
Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Hoera! Nigella terug bij de BBC
Kookgodin Nigella komt terug op tv met een nieuw programma. Met Simply Nigella gaat ze terug naar de basis en draait het weer om eten waar we allemaal gelukkig van worden.
Trending
We hebben een stageplek vrij
Onze stagiair gaat weer terug naar school. Vanaf eind mei hebben we plek voor iemand die minimaal vijf maanden onderdeel kan zijn van onze redactie.
Trending
Waarom je de pitjes van je watermeloen moet eten
Niet weggooien, maar opeten die pitjes: ze blijken namelijk een ware eiwittenbom. We beloven dat er geen watermeloen in je buik zal groeien.
Trending
7x blogrecepten
Jawel hoor, de zon schijnt!
Eindelijk zien we weer frisse lentegroenten terug in de blogrecepten. Maar we hebben ook taart en verkoelende milkshakes voor je klaarstaan.Op deze terrassen geniet je van de eerste zonnestralen >
Trending
Kaaseters zijn gezonder en andere weetjes
Elke week zetten we het interessantste en leukste internationale foodnieuws voor je op een rij.
Trending
Pop-up restaurants zijn here to stay
Ergens in het jaar 2009 was ‘ie er opeens: het pop-up restaurant. Een eettent die misschien een week, een maand, of nog iets langer open is. Het tijdelijke restaurant is een blijvend  fenomeen.