Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Een vrolijke Pasen
Eieren zoeken? Welja, zoek ze maar in deze pittige paascocktail met advocaat.
Trending
7x
het beste van het web
De perfecte paastaart van het Nederlandse blog Kookmeisje, en 6 andere recepten om je vingers bij af te likken! 
Trending
Topspots restaurant-app
Ook het uiterlijk telt. Fotograaf Jan Bartelsman selecteerde de meest fotogenieke en sfeervolle kroegen, restaurants en bar en stopte ze in een app.
Trending
Heb jij al gehoord van Soylent?
Stel je voor, een drank waar álle essentiële voedingstoffen in zitten die een mens nodig heeft. Zodat je niet meer hoeft te eten. Onze Meneer Wateetons gaat een week leven op Soylent, om het uit te proberen.  
Trending
Yvette van Boven in jury Hema-ontwerp wedstrijd
Dit jaar zitten kookboekenschrijfster Yvette van Boven en eetontwerper Marije Vogelzang in de jury van de Hema-ontwerpwedstrijd.
Trending
Van de leg
ELLE Eten is verhuisd! Niet alleen ELLE Eten: ook ELLE Decoration en ELLE en Quote en zo’n beetje het hele bedrijf. Het was een interne verhuizing, dus we werken nog steeds aan het Koningsplein in Amsterdam.
Trending
Hoe oké is je kipfilet?
Wat is het verhaal achter de producten die je koopt in de supermarkt? De Questionmark-app vertelt het je.
Trending
7x
Het beste van het web
Aan de blogrecepten van deze week kun je het zien: het is écht lente.