Lof der Zoetheid, Rotterdam

Waar eet…?

9 januari 2011

In de serie Waar eet? vertellen culinaire vakidioten over hun favoriete eetgelegenheden. Deze week: Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl.

‘Laat ik dicht bij huis beginnen. De Rotterdamse wijk Blijdorp, waar ik woon, kent geen leuke restaurants. Gelukkig verandert het dichtbij gelegen Oude Noorden steeds meer in een culinaire hotspot. Op zondag naar toplunchtent Lof der Zoetheid, met prachtig gepresenteerde zoete en hartige lekkernijen, alles uit eigen keuken. Is er geen plaats, dan keren we met een highteadoosje huiswaarts. Lof der Zoetheid, Noordplein 1, Rotterdam, 010-2650070

 

Ook ben ik geregeld te vinden in Picknick (waar eerst Proef zat), voor de lekkere taarten en de paté van Diny Schouten. Picknick, Mariniersweg 259, Rotterdam, 010-2807297

 

En als ik iets te vieren heb, ga ik naar klassieker Lux, de beste Italiaan van Rotterdam waar eigenlijk nooit iets verandert. Altijd weer een verademing in vergelijking met de vele opgehipte restaurants. Lux, ‘s-Gravendijkwal 133, Rotterdam, 010-4762206,

 

Ik hou van simpel, zonder al te veel fratsen; de Franse keuken is bij mij veruit favoriet. Ik proefde laatst bij The French Café Bistrot een steak au poivre waar ik echt zwáár van onder de indruk was. Geweldig: écht Frans lunchen in het Quartier Latin van Amsterdam. The French Cafe Bistrot, Gerard Douplein 10, Amsterdam, 020-4004204


Regelmatig bezoek ik in Brussel de brocantemarkt op het Vossenplein. Dan lunch ik bij pizzeria Easy Tempo – rare naam, maar geweldige pizza’s en een citroentaart waar je me wakker voor mag maken, in een slagerij uit 1905. Wees op tijd en sta erop voor in de zaak te zitten. Pizzeria Easy Tempo, Hoogstraat 146, Brussel, +32-25135440


En dan natuurlijk Parijs. Voor ongelooflijk eten: Café Constant. Voor een mooie ervaring: lunchen op het terras van Le Chambolle, recht tegenover het Chanel-hoofdkwartier, waar ook de cheffinnen van het modehuis zitten. Er voltrok zich een ware modeshow voor onze neus.’

 

Waar eet Sharon van Minden, hoofdredacteur van tijdschrift Winelife? >

 
 
Meer Trending...
Trending
Boodschappen doen bij Van der Valk
De toekan pikt een graantje mee in de hausse van markten en foodhallen. Vorige week opende de eerste Valk Versmarkt in Voorschoten. Naast het hotel natuurlijk.
Trending
Deze trailer mag je niet missen!
Chef-kok Sergio Herman wordt in de docu Fucking Perfect op de voet gevolgd in de periode dat hij de radicale beslissing neemt Oud-Sluis te sluiten en zich vol stort op The Jane in Antwerpen. Bekijk hier de trailer.
Trending
Culifeestje!
De nieuwjaarsborrel van de Alliance Gastronomique is een jaarlijks festijn waar een groot deel van Nederlands culinaire kunstenaars aanwezig is. ELLE  Eten mocht een kijkje in de keuken nemen en zat aan de - dit jaar voor het eerst! - chef's table van het Okura Hotel in Amsterdam.
Trending
Wat je moet weten over the next big thing in thee
... is dat wij er misschien wel liever iets anders van maken dan thee. Matcha! 
Trending
Helaas-pindakaas
Ook de bloggers zijn klaar met detoxrecepten
Goed nieuws: deze week verschenen er weer duidelijk minder detoxrecepten op de beste blogs. Doe ons dus nog maar een stukje taart. En knapperige pancetta. En heel veel pindakaas.
Trending
Sneak-peek
De nieuwe ELLE Eten ligt nu in de winkel!
Even binnenkijken! Met de goede voornemens nog vers in het geheugen, bieden we jullie dit nummer het grote sapdossier. Daarin vind je ochtendcocktails, sappige verhalen en tips voor de lekkerste juices.