Smakelijk eten!

Tv-tip: films en food

16 maart 2012

Lekkerbekken, culifreaks en kijkbuisfanaten opgelet: van 17 t/m 23 maart kijk je naar Films & Food op HollandDoc24.

Fijnproevers kunnen aankomende week het culinaire hart ophalen aan veel culinair goed. Allereerst begint vandaag het Film Food Festival in Amsterdam. Drie dagen lang is Studio/K dan omgetoverd in een culinair paradijs vol bijzonder goed eten en appetijtelijke films.
   
VIERKANTE OGEN
Daarnaast kunnen de culifreaks zich ook nog eens verlekkeren aan de beeldbuis. Digitaal zender HollandDoc24, documentaireplatform van Nederland 2, gaat 17 tot en met 23 maart negen films en docu’s uitzenden die enkel over voedsel gaan. Geen digitale tv? Gewoon rustig doorademen. Alles is via livestream te bekijken op www.hollanddoc.nl/live.  
   
Meer fijn kijkvoer: Chanel deelt haar best bewaarde geheimen over het befaamde zwarte tweedjasje >
  
De leukste items op  het program:
  
> In de docu Taste the Waste wordt een veel voorkomend fenomeen aan de kaak gesteld: eten weggooien. Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dat is evenveel als dat ze opeten. Heftig! Maandag 19 maart om 21.18 uur.
  
> Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt in Smakelijk eten! de herkomst van drie producten die van heel ver komen, maar die voor ons heel gangbaar zijn: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en boontjes uit Kenia. Dinsdag 20 maart om 21.18 uur.
  
> Op donderdag krijg je een smaakvolle geschiedenisles bij Aan Tafel! Hoe veranderde onze eetgewoonte van hutspot en pannenkoeken naar spaghetti en nasi goreng als dagelijkse pot? Donderdag 22 maart 21.21 uur.
  
Jum! Dinsdag opent de eerste macaronwinkel in Amsterdam >

 
 
Meer Trending...
Trending
Overlekkere soep en saus
Geen soep met ballen, maar soep van overgebleven tomaten en uien. Supermarktketen Plus wil de beschadigde exemplaren niet langer in de prullenbak gooien en verwerkt ze in de Overlekker-producten.
Trending
De nieuwe ELLE Eten in 15 seconden
Hoekachaka, de nieuwe ELLE Eten! Morgen bij abonnees op de mat, maar vandaag al een kleine preview.
Trending
De poolkap smelt tóch, dan maar beter in je whiskyglas?
Onder het mom van ‘gletsjers smelten toch’, is ondernemer Geir Olsen op het curieuze idee gekomen om er exclusieve ijsblokjes van te maken.
Trending
Keukenbiecht: vergeef ons onze zonden
Ja, we werken bij ELLE Eten. Ja, we houden van koken. We kennen de regels, maar dat betekent niet dat we ons er altijd aan houden. Hierbij bekennen we alles.
Trending
5x
Mooie chocolade
Van retro tot exclusive design: van deze chocoladeverpakkingen worden wij hebberig.
Trending
Amsterdam Zuidoost krijgt eigen Hallen
Eind mei opent overdekte markt World of Food in een voormalige parkeergarage aan Develstein in Zuidoost. Er is ruimte voor zowel kleine ondernemers als grote ketens.