Smakelijk eten!

Tv-tip: films en food

16 maart 2012

Lekkerbekken, culifreaks en kijkbuisfanaten opgelet: van 17 t/m 23 maart kijk je naar Films & Food op HollandDoc24.

Fijnproevers kunnen aankomende week het culinaire hart ophalen aan veel culinair goed. Allereerst begint vandaag het Film Food Festival in Amsterdam. Drie dagen lang is Studio/K dan omgetoverd in een culinair paradijs vol bijzonder goed eten en appetijtelijke films.
   
VIERKANTE OGEN
Daarnaast kunnen de culifreaks zich ook nog eens verlekkeren aan de beeldbuis. Digitaal zender HollandDoc24, documentaireplatform van Nederland 2, gaat 17 tot en met 23 maart negen films en docu’s uitzenden die enkel over voedsel gaan. Geen digitale tv? Gewoon rustig doorademen. Alles is via livestream te bekijken op www.hollanddoc.nl/live.  
   
Meer fijn kijkvoer: Chanel deelt haar best bewaarde geheimen over het befaamde zwarte tweedjasje >
  
De leukste items op  het program:
  
> In de docu Taste the Waste wordt een veel voorkomend fenomeen aan de kaak gesteld: eten weggooien. Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dat is evenveel als dat ze opeten. Heftig! Maandag 19 maart om 21.18 uur.
  
> Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt in Smakelijk eten! de herkomst van drie producten die van heel ver komen, maar die voor ons heel gangbaar zijn: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en boontjes uit Kenia. Dinsdag 20 maart om 21.18 uur.
  
> Op donderdag krijg je een smaakvolle geschiedenisles bij Aan Tafel! Hoe veranderde onze eetgewoonte van hutspot en pannenkoeken naar spaghetti en nasi goreng als dagelijkse pot? Donderdag 22 maart 21.21 uur.
  
Jum! Dinsdag opent de eerste macaronwinkel in Amsterdam >

 
 
Meer Trending...
Trending
Weet jij meer over eten dan wij? Doe vanavond de Nationale Eettest
Test vanavond je kennis over eten met De Nationale Eettest.
Trending
Rotterdamse pastarel voor Jamie Oliver
Twee Italiaanse restaurateurs zijn niet blij met de komst van Jamie’s Italian naar de Markthal. Nog even en Jamie Oliver waant zich in een spaghettiwestern.
Trending
7x blogrecepten
Niemand groeten
Is het al lente? Wij kunnen de donkere winter niet meer aan en blijven dus in bed en verstoppen ons onder de dekens. We komen er alleen nog uit voor eten. En light-onzin telt niet.
Trending
Boodschappen doen bij Van der Valk
De toekan pikt een graantje mee in de hausse van markten en foodhallen. Vorige week opende de eerste Valk Versmarkt in Voorschoten. Naast het hotel natuurlijk.
Trending
Deze trailer mag je niet missen!
Chef-kok Sergio Herman wordt in de docu Fucking Perfect op de voet gevolgd in de periode dat hij de radicale beslissing neemt Oud-Sluis te sluiten en zich vol stort op The Jane in Antwerpen. Bekijk hier de trailer.
Trending
Culifeestje!
De nieuwjaarsborrel van de Alliance Gastronomique is een jaarlijks festijn waar een groot deel van Nederlands culinaire kunstenaars aanwezig is. ELLE  Eten mocht een kijkje in de keuken nemen en zat aan de - dit jaar voor het eerst! - chef's table van het Okura Hotel in Amsterdam.