Smakelijk eten!

Tv-tip: films en food

Lekkerbekken, culifreaks en kijkbuisfanaten opgelet: van 17 t/m 23 maart kijk je naar Films & Food op HollandDoc24.

Fijnproevers kunnen aankomende week het culinaire hart ophalen aan veel culinair goed. Allereerst begint vandaag het Film Food Festival in Amsterdam. Drie dagen lang is Studio/K dan omgetoverd in een culinair paradijs vol bijzonder goed eten en appetijtelijke films.
   
VIERKANTE OGEN
Daarnaast kunnen de culifreaks zich ook nog eens verlekkeren aan de beeldbuis. Digitaal zender HollandDoc24, documentaireplatform van Nederland 2, gaat 17 tot en met 23 maart negen films en docu’s uitzenden die enkel over voedsel gaan. Geen digitale tv? Gewoon rustig doorademen. Alles is via livestream te bekijken op www.hollanddoc.nl/live.  
   
Meer fijn kijkvoer: Chanel deelt haar best bewaarde geheimen over het befaamde zwarte tweedjasje >
  
De leukste items op  het program:
  
> In de docu Taste the Waste wordt een veel voorkomend fenomeen aan de kaak gesteld: eten weggooien. Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dat is evenveel als dat ze opeten. Heftig! Maandag 19 maart om 21.18 uur.
  
> Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt in Smakelijk eten! de herkomst van drie producten die van heel ver komen, maar die voor ons heel gangbaar zijn: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en boontjes uit Kenia. Dinsdag 20 maart om 21.18 uur.
  
> Op donderdag krijg je een smaakvolle geschiedenisles bij Aan Tafel! Hoe veranderde onze eetgewoonte van hutspot en pannenkoeken naar spaghetti en nasi goreng als dagelijkse pot? Donderdag 22 maart 21.21 uur.
  
Jum! Dinsdag opent de eerste macaronwinkel in Amsterdam >

 
 
Meer Trending...
Trending
Heel veel zoete koek
Deze week eten we één hoofdgerecht, één snack en wel vijf toetjes.
Trending
Doe maar een boterham met Bacon Hagelslag
Reclamebureau Natwerk brengt de wereld Bacon Hagelslag. De financiering is rond. Het komt eraan. Alleen, elke dag hetzelfde op je brood is ook zowat, en dus is uitbreiding van het assortiment geen overbodige luxe.
Trending
Zo tackle je een ontplofte moestuin
Leuk zo’n moestuin, maar als je op vakantie geweest bent dan tref je een ontploffing van jewelste aan: onkruid, doorgeschoten kolen, een berg te oogsten goed, een leger slakken, noem maar op. Kirsten van Gartine geeft tips en trucs om je moestuin weer in het gareel te krijgen.
Trending
Recepten voor elke dag van de week
Zeven beste bloggerechten
Trending
Alleen vandaag! IJsco on demand
Bij taxidienst Uber snappen ze wel hoe je de publiciteit haalt. Vandaag zetten ze 30 fietskoeriers in om oververhitte Amsterdammers van een ijsje  te voorzien.
Trending
Zeven beste blogrecepten
Nieuwe ingrediënten en vertrouwde pizza.
Trending
Doe mee met Nationaal Experiment Wentelteefjes
Het bakken van hét perfecte wentelteefje is een precaire toestand. Want hoe bak je die exact? Doe mee met het Nationaal Experiment Wentelteefjes en laat de wetenschap beslissen.
Trending
Wint AH´s avocadodip zonder avocado de Kletsmajoor?
Guacamoledip met 0.7 procent avocado, ‘natuurlijke’ Rivella en Healthy People’s bosbessensap gemaakt van druiven. Wie-o-wie verkoopt de grootste kul en wint de Kletsmajoor-award?