Smakelijk eten!

Tv-tip: films en food

Lekkerbekken, culifreaks en kijkbuisfanaten opgelet: van 17 t/m 23 maart kijk je naar Films & Food op HollandDoc24.

Fijnproevers kunnen aankomende week het culinaire hart ophalen aan veel culinair goed. Allereerst begint vandaag het Film Food Festival in Amsterdam. Drie dagen lang is Studio/K dan omgetoverd in een culinair paradijs vol bijzonder goed eten en appetijtelijke films.
   
VIERKANTE OGEN
Daarnaast kunnen de culifreaks zich ook nog eens verlekkeren aan de beeldbuis. Digitaal zender HollandDoc24, documentaireplatform van Nederland 2, gaat 17 tot en met 23 maart negen films en docu’s uitzenden die enkel over voedsel gaan. Geen digitale tv? Gewoon rustig doorademen. Alles is via livestream te bekijken op www.hollanddoc.nl/live.  
   
Meer fijn kijkvoer: Chanel deelt haar best bewaarde geheimen over het befaamde zwarte tweedjasje >
  
De leukste items op  het program:
  
> In de docu Taste the Waste wordt een veel voorkomend fenomeen aan de kaak gesteld: eten weggooien. Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dat is evenveel als dat ze opeten. Heftig! Maandag 19 maart om 21.18 uur.
  
> Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt in Smakelijk eten! de herkomst van drie producten die van heel ver komen, maar die voor ons heel gangbaar zijn: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en boontjes uit Kenia. Dinsdag 20 maart om 21.18 uur.
  
> Op donderdag krijg je een smaakvolle geschiedenisles bij Aan Tafel! Hoe veranderde onze eetgewoonte van hutspot en pannenkoeken naar spaghetti en nasi goreng als dagelijkse pot? Donderdag 22 maart 21.21 uur.
  
Jum! Dinsdag opent de eerste macaronwinkel in Amsterdam >

 
 
Meer Trending...
Trending
Is dit de vreemdste wortelreclame ooit?
Wat er allemaal niet nodig is om Amerikaanse kinderen miniwortels te laten eten…
Trending
Hee pannekoek!
Deze week drie keer pannekoeken onder de beste blogrecepten. Verder twee keer ijskoffie, koekjes en ijs.
Trending
AH's avocadodip zonder avocado wint kletsmajoor
Met 7163 stemmen is Albert Heijns guacamoledip met slechts 0.7 procent avocado gekozen tot winnaar van de Kletsmajoor-verkiezing.
Trending
Opeens weet je het, je wordt professor in de chocola
Dat kan. Aan de Universiteit van Cambridge. Of nou ja, ze zoeken iemand voor een PhD met als onderwerp het smeltpunt van chocola. Wie biedt?
Trending
Verse oogst: blogrecepten
We hebben weer de beste gerechten van de week voor je op een rijtje gezet.
Trending
O-nee, we snijden onze taart al tijden verkeerd
Dat blijkt uit een ingezonden brief van de Britse wiskundige Sir Francis Galton aan Nature in 1906, omtrent de wetenschappelijke principes van het taartsnijden.
Trending
Zomerdromen
We bezochten talloze blogs op zoek naar de beste recepten. Dit zijn ze.
Trending
Voor altijd zomer! De nieuwe ELLE Eten is er
In de nieuwe ELLE Eten maar liefst 51 recepten voor het midden van de zomer, van supersnel tot heus projectkoken. Nu in de schappen!