Smakelijk eten!

Tv-tip: films en food

16 maart 2012

Lekkerbekken, culifreaks en kijkbuisfanaten opgelet: van 17 t/m 23 maart kijk je naar Films & Food op HollandDoc24.

Fijnproevers kunnen aankomende week het culinaire hart ophalen aan veel culinair goed. Allereerst begint vandaag het Film Food Festival in Amsterdam. Drie dagen lang is Studio/K dan omgetoverd in een culinair paradijs vol bijzonder goed eten en appetijtelijke films.
   
VIERKANTE OGEN
Daarnaast kunnen de culifreaks zich ook nog eens verlekkeren aan de beeldbuis. Digitaal zender HollandDoc24, documentaireplatform van Nederland 2, gaat 17 tot en met 23 maart negen films en docu’s uitzenden die enkel over voedsel gaan. Geen digitale tv? Gewoon rustig doorademen. Alles is via livestream te bekijken op www.hollanddoc.nl/live.  
   
Meer fijn kijkvoer: Chanel deelt haar best bewaarde geheimen over het befaamde zwarte tweedjasje >
  
De leukste items op  het program:
  
> In de docu Taste the Waste wordt een veel voorkomend fenomeen aan de kaak gesteld: eten weggooien. Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dat is evenveel als dat ze opeten. Heftig! Maandag 19 maart om 21.18 uur.
  
> Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt in Smakelijk eten! de herkomst van drie producten die van heel ver komen, maar die voor ons heel gangbaar zijn: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en boontjes uit Kenia. Dinsdag 20 maart om 21.18 uur.
  
> Op donderdag krijg je een smaakvolle geschiedenisles bij Aan Tafel! Hoe veranderde onze eetgewoonte van hutspot en pannenkoeken naar spaghetti en nasi goreng als dagelijkse pot? Donderdag 22 maart 21.21 uur.
  
Jum! Dinsdag opent de eerste macaronwinkel in Amsterdam >

 
 
Meer Trending...
Trending
Hay Donna!
Ter ere van de Nederlandse vertaling van haar boek The New Classics (Nieuwe klassiekers) is Donna Hay vandaag in Nederland. We stelden haar vanochtend in het Ambassadehotel de onvermijdelijke vraag...
Trending
ELLE Eten is nu nóg lekkerder
We zijn wat aangekomen hier bij ELLE Eten. En waarom ook niet, dik is het nieuwe dun. Daarom zijn we nu bookazine.
Trending
rookworst van de Hema
De ene is de andere niet
Zo is de ene rookworst vijf hectare groot en te zien vanuit het vliegtuig, de andere volkomen biologisch én weer een andere opblaasbaar, of om aan te trekken. Daarom vier verschillende rookworsten, voor de échte liefhebber. Het worst case scenario ziet er zo uit >
Trending
Sterrenbingo! Wat je moet weten voor de sterren van Michelin vallen
De spanning loopt op. De Michelinsterren voor 2015 kunnen ieder moment vallen in Maastricht. Alvast een eerste heads up voordat het begint...
Trending
Alles uit de oven
De bloggers bakken.
Trending
Feedie > Foodie
Slim hoor: de internationale app Feedie maakt gebruik van onze collectieve Instagram-verslaving. Foto’s delen doe je toch al, dus waarom dan niet voor het goede doel?