Tv-tip: Top Chef Just Desserts

Tv-tip: Top Chef Just Desserts

5 januari 2013

Couch potato met zoete neigingen? Blijf zitten. Vandaag begint een Amerikaanse spin-off van Top Chef die zich enkel richt op patisserie.

Volgens inmiddels beproefd (noem het goedgekauwd) concept strijden twaalf van de beste patissiers uit Amerika tegen elkaar om te bepalen wie de beste toeten en taarten kan fabriceren. Elke aflevering verlaat één taartenbakker de show. De beste gaat naar huis met 100.000 dollar.   

 

KOEKENBAKKER
Onder aanvoering van patissier Johnny Luzzini worden de kandidaten gedrilled, getest, opgeleid en geplaagd om het uiterste te vergen van hun techniek, vaardigheden en creativiteit. De beste man kan zelf ook een aardig taartje bakken. Hij komt terug in menig beste-bakker-lijstje (Forbes/New York magazine) en bakte zo’n drie Michelinsterren bij elkaar bij restaurant Jean Georges in New York. Inmiddels heeft hij de witte brigade aldaar verlaten en is hij z’n eigen consultancy bureau begonnen.

 

Top Chef Just Desserts, zaterdag, 17.00 uur TLC

 

Maak de chocolade-hazelnootcake van het plaatje zelf

 
 
Meer Trending...
Trending
Rotterdamse pastarel voor Jamie Oliver
Twee Italiaanse restaurateurs zijn niet blij met de komst van Jamie’s Italian naar de Markthal. Nog even en Jamie Oliver waant zich in een spaghettiwestern.
Trending
7x blogrecepten
Niemand groeten
Is het al lente? Wij kunnen de donkere winter niet meer aan en blijven dus in bed en verstoppen ons onder de dekens. We komen er alleen nog uit voor eten. En light-onzin telt niet.
Trending
Boodschappen doen bij Van der Valk
De toekan pikt een graantje mee in de hausse van markten en foodhallen. Vorige week opende de eerste Valk Versmarkt in Voorschoten. Naast het hotel natuurlijk.
Trending
Deze trailer mag je niet missen!
Chef-kok Sergio Herman wordt in de docu Fucking Perfect op de voet gevolgd in de periode dat hij de radicale beslissing neemt Oud-Sluis te sluiten en zich vol stort op The Jane in Antwerpen. Bekijk hier de trailer.
Trending
Culifeestje!
De nieuwjaarsborrel van de Alliance Gastronomique is een jaarlijks festijn waar een groot deel van Nederlands culinaire kunstenaars aanwezig is. ELLE  Eten mocht een kijkje in de keuken nemen en zat aan de - dit jaar voor het eerst! - chef's table van het Okura Hotel in Amsterdam.
Trending
Wat je moet weten over the next big thing in thee
... is dat wij er misschien wel liever iets anders van maken dan thee. Matcha!