Tv-tip: Top Chef Just Desserts

Tv-tip: Top Chef Just Desserts

Couch potato met zoete neigingen? Blijf zitten. Vandaag begint een Amerikaanse spin-off van Top Chef die zich enkel richt op patisserie.

Volgens inmiddels beproefd (noem het goedgekauwd) concept strijden twaalf van de beste patissiers uit Amerika tegen elkaar om te bepalen wie de beste toeten en taarten kan fabriceren. Elke aflevering verlaat één taartenbakker de show. De beste gaat naar huis met 100.000 dollar.   

 

KOEKENBAKKER
Onder aanvoering van patissier Johnny Luzzini worden de kandidaten gedrilled, getest, opgeleid en geplaagd om het uiterste te vergen van hun techniek, vaardigheden en creativiteit. De beste man kan zelf ook een aardig taartje bakken. Hij komt terug in menig beste-bakker-lijstje (Forbes/New York magazine) en bakte zo’n drie Michelinsterren bij elkaar bij restaurant Jean Georges in New York. Inmiddels heeft hij de witte brigade aldaar verlaten en is hij z’n eigen consultancy bureau begonnen.

 

Top Chef Just Desserts, zaterdag, 17.00 uur TLC

 

Maak de chocolade-hazelnootcake van het plaatje zelf

 
 
Meer Trending...
Trending
Durf jij een doggybag te vragen?
Ja? Dan ben jij een van de weinigen. Want 80 procent van de Nederlanders die uit eten gaan, laat al dat lekkere eten achter in het restaurant.
Trending
Is dit de vreemdste wortelreclame ooit?
Wat er allemaal niet nodig is om Amerikaanse kinderen miniwortels te laten eten…
Trending
Hee pannekoek!
Deze week drie keer pannekoeken onder de beste blogrecepten. Verder twee keer ijskoffie, koekjes en ijs.
Trending
AH's avocadodip zonder avocado wint kletsmajoor
Met 7163 stemmen is Albert Heijns guacamoledip met slechts 0.7 procent avocado gekozen tot winnaar van de Kletsmajoor-verkiezing.
Trending
Tunes voor in de soul kitchen
Als er één keuken is waar een behoorlijke playlist van pas komt, dan is het de soul kitchen. Bij deze!
Trending
Waarom hete pepers je mond in brand zetten...
De makers van dit TedEd-filmpje geven geen lesje hete-pepers-eten, opdat je vet cool kunt doen ten overstaan van je gave vrienden, maar leggen voor eens en voor altijd uit wat er nu eigenlijk aan de hand is als je mond in de hens staat. Of je ogen. Als je zo dom was om erin te wrijven...
Trending
O-nee, we snijden onze taart al tijden verkeerd
Dat blijkt uit een ingezonden brief van de Britse wiskundige Sir Francis Galton aan Nature in 1906, omtrent de wetenschappelijke principes van het taartsnijden.
Trending
Zomerdromen
We bezochten talloze blogs op zoek naar de beste recepten. Dit zijn ze.