Tafeltje-dekje @ Princessehof

15 december 2012

Kom helemaal in de feeststemming met de spectaculair gedekte tafels in keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

In de tentoonstelling Winters tafelen zie je wel tien feestelijk gedekte tafels met servies van het museum aangevuld met design van bekende ontwerpers. Bijzonder textiel, glaswerk en bestek maken de tafels compleet. Alles is uit de kast getrokken rond thema’s als glans, aards, crisis en poëzie.
 
Vijf tafels zijn bijvoorbeeld gedekt met steeds hetzelfde servies, maar met ieder een eigen thema zoals kleur, high tea en Scandinavisch design. Ook zijn er kamers ingericht in verschillende thema’s. Waan je in een andere wereld door het sobere serviesgoed in jadekleur uit Azië in combinatie met geurige aroma’s. Of laat je verrassen door de mix van Chinees porselein met Hollands aardewerk in een ruimte met lampionnen en geluidseffecten. Uiteraard mag ook een blingbling-schikking niet ontbreken. Gegarandeerd genoeg inspiratie voor thuis!

 
EXPO WINTERS TAFELEN
Wanneer: t/m 24 februari 2013
Waar: Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden
Info: www.princessehof.nl

 

Wat eten we met Kerst >

 

Beeld: Studio Aandacht; Tatjana Quax & Inga Powilleit

 

PS - Zag je in de tentoonstelling een bord, kom, theepot of vaas die je graag wil hebben? Mis dan de vernieuwde museumwinkel niet.

 
 
Meer Trending...
Trending
Kaaseters zijn gezonder en andere weetjes
Elke week zetten we het interessantste en leukste internationale foodnieuws voor je op een rij.
Trending
Pop-up restaurants zijn here to stay
Ergens in het jaar 2009 was ‘ie er opeens: het pop-up restaurant. Een eettent die misschien een week, een maand, of nog iets langer open is. Het tijdelijke restaurant is een blijvend  fenomeen.
Trending
Opeens weet je het, je wordt foodblogger
Leuk! Je hebt alleen nog geen letter geschreven! Tijdens deze nieuwe 6-weekse cursus leer je hoe je meester op de korte baan wordt.
Trending
7x blogrecepten
Hyperhip en fijn retro
We zetten de lekkerste en mooiste gerechten op een rij. 
Trending
Tostiliefhebbers hebben meer seks en ander belangrijk foodnieuws
Elke week zetten we het interessantste en leukste internationale foodnieuws voor je op een rij.
Trending
Zilte aardappel & zeewierpasta
Gaan deze voedselinnovaties ons redden?
De afgelopen jaren voltrekt zich een voedselrevolutie. Deels tegen verspilling, deels om ons klaar te maken voor een toekomst waarin voldoende eten niet per se vanzelfsprekend is. We zetten een aantal vondsten op een rij!