Superfood deluxe: noten in alle soorten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat noteneters een kleinere kans hebben om te overlijden aan welke ziekte dan ook. Ook bleken ze dunner en leniger, rookten ze minder en bewogen meer. Doe ons nog maar een neutje eh… nootje dan.  

gerelateerd
Doei detox! 6x het lekkerste comfortfood
Dit is waarom lightproducten je niet gaan helpen met afvallen
Deze foodtrends hoeven we niet meer te zien in 2018
We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in 2050
Superfood deluxe: noten in alle soorten - beeld: shutterstock

De Volkskrant berichtte vanmorgen dat het eten van een handje noten per dag een 20 procent lagere kans op sterfte oplevert, vergeleken met mensen die geen noten eten. Bij minder dan één keer per week een portie noten daalt dit percentage naar 7 procent. De positieve effecten gelden voor zowel pinda's als boomnoten (o.a. amandelen, wal-, hazel-, cashew- en macadamianoten). Noten barsten van onverzadigde vetzuren, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ook bleek dat noteneters significant dunner en leniger zijn, minder roken en meer bewegen.

 

Recept: wortel-notentaart >

 

NO NUTS NO GLORY
De onderzoekers laten zien dat het regelmatig eten van noten de kans op overlijden significant verlaagt. 'Onze data sluiten aan bij bestaande onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van noten aantonen ten opzichte van chronische ziekten', schrijven Amerikaanse onderzoekers in The New Engeland Journal of Medicine. Zij volgden zo’n 120 duizend verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers van 1980 tot 2010. Iedere twee tot vier jaar werden ze onderworpen aan een enquête over hun eetpatroon. Hun verlaagde kans op sterven gold tijdens de onderzoeksperiode van dertig jaar. Het complete Volkskrant-artikel lees je hier

 

Check ook snel ons superfood ABC >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO