Trending http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/stadsboer-zkt-investeerder/1570637-1-eng-GB/Stadsboer-zkt-investeerder_crop620x450.jpg Stadsboer zkt investeerder
Stadsboer zkt. investeerder

Stadsboer zkt investeerder

20 maart 2012

Steeds vaker steekt de moestuin de kop op midden in de stad. De stadsboeren van Uit je eigen stad hebben grotere plannen: uitgroeien tot het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa met de hele mikmak aan groente, fruit, vis, paddestoelen, eieren en vlees.

Om een stevig begin te maken met het stadslandbouwbedrijf moest eigenlijk het Rotterdamse Stadsinitiatief gewonnen worden voor een kapitaalinjectie. Ze werden tweede. Maar de mannen van Uit je eigen stad laten zich niet uit het veld slaan en gooien het over een andere boeg: crowdfunding.  

 
UIT JE EIGEN STAD
Het stadsboeren is een inititatief van Bas de Groot, Johan Bosman en Huibert de Leede, drie ondernemers die zagen dat de toegenomen leegstand en stilstand in de bouw kansen bood voor stadslandbouw. De Rotterdamse Marconistrip krijgt de primeur als eerste stadsboerderij. In mei gaan de eerste zaden de grond in en worden de kuikens los gelaten. Alles wat er geproduceerd wordt, zal te koop zijn in de winkel en in het restaurant kunnen bezoekers terecht voor gevarieerde maaltijden, altijd vers van het eigen land.

 

CROWDFUNDING 
Maar voor het zover is, mist er nog een klein detail: € 65.000 knaken moeten er bij elkaar gescharreld worden. En daar kom jij misschien wel bij kijken. Al vanaf € 20 kan er ingelegd worden voor dit mooie initiatief. Zo word je mede-eigenaar en deel je mee in de winst.

 
Meer info? www.uitjeeigenstad.nl

 

Voor de liefhebber: smakelijke tuinboeken >

 

PS - Meer lezen over boeren in de stad? In de nieuwe ELLE Eten (begin april in de winkel) komt het uitgebreid aan bod.

 

  
 
 
Meer Trending...
Trending
Hoera! Nigella terug bij de BBC
Kookgodin Nigella komt terug op tv met een nieuw programma. Met Simply Nigella gaat ze terug naar de basis en draait het weer om eten waar we allemaal gelukkig van worden.
Trending
We hebben een stageplek vrij
Onze stagiair gaat weer terug naar school. Vanaf eind mei hebben we plek voor iemand die minimaal vijf maanden onderdeel kan zijn van onze redactie.
Trending
Waarom je de pitjes van je watermeloen moet eten
Niet weggooien, maar opeten die pitjes: ze blijken namelijk een ware eiwittenbom. We beloven dat er geen watermeloen in je buik zal groeien.
Trending
7x blogrecepten
Jawel hoor, de zon schijnt!
Eindelijk zien we weer frisse lentegroenten terug in de blogrecepten. Maar we hebben ook taart en verkoelende milkshakes voor je klaarstaan.Op deze terrassen geniet je van de eerste zonnestralen >
Trending
Kaaseters zijn gezonder en andere weetjes
Elke week zetten we het interessantste en leukste internationale foodnieuws voor je op een rij.
Trending
Pop-up restaurants zijn here to stay
Ergens in het jaar 2009 was ‘ie er opeens: het pop-up restaurant. Een eettent die misschien een week, een maand, of nog iets langer open is. Het tijdelijke restaurant is een blijvend  fenomeen.