Stadsboer zkt. investeerder

Stadsboer zkt investeerder

20 maart 2012

Steeds vaker steekt de moestuin de kop op midden in de stad. De stadsboeren van Uit je eigen stad hebben grotere plannen: uitgroeien tot het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa met de hele mikmak aan groente, fruit, vis, paddestoelen, eieren en vlees.

Om een stevig begin te maken met het stadslandbouwbedrijf moest eigenlijk het Rotterdamse Stadsinitiatief gewonnen worden voor een kapitaalinjectie. Ze werden tweede. Maar de mannen van Uit je eigen stad laten zich niet uit het veld slaan en gooien het over een andere boeg: crowdfunding.  

 
UIT JE EIGEN STAD
Het stadsboeren is een inititatief van Bas de Groot, Johan Bosman en Huibert de Leede, drie ondernemers die zagen dat de toegenomen leegstand en stilstand in de bouw kansen bood voor stadslandbouw. De Rotterdamse Marconistrip krijgt de primeur als eerste stadsboerderij. In mei gaan de eerste zaden de grond in en worden de kuikens los gelaten. Alles wat er geproduceerd wordt, zal te koop zijn in de winkel en in het restaurant kunnen bezoekers terecht voor gevarieerde maaltijden, altijd vers van het eigen land.

 

CROWDFUNDING 
Maar voor het zover is, mist er nog een klein detail: € 65.000 knaken moeten er bij elkaar gescharreld worden. En daar kom jij misschien wel bij kijken. Al vanaf € 20 kan er ingelegd worden voor dit mooie initiatief. Zo word je mede-eigenaar en deel je mee in de winst.

 
Meer info? www.uitjeeigenstad.nl

 

Voor de liefhebber: smakelijke tuinboeken >

 

PS - Meer lezen over boeren in de stad? In de nieuwe ELLE Eten (begin april in de winkel) komt het uitgebreid aan bod.

 

  
 
 
Meer Trending...
Trending
Cadeautje van Sint en de Febo
Makker staakt uw wild geraas, Sint trekt bij Febo een kroket van speculaas.
Trending
Hay Donna!
Ter ere van de Nederlandse vertaling van haar boek The New Classics (Nieuwe klassiekers) is Donna Hay vandaag in Nederland. We stelden haar vanochtend in het Ambassadehotel de onvermijdelijke vraag...
Trending
ELLE Eten is nu nóg lekkerder
We zijn wat aangekomen hier bij ELLE Eten. En waarom ook niet, dik is het nieuwe dun. Daarom zijn we nu bookazine.
Trending
rookworst van de Hema
De ene is de andere niet
Zo is de ene rookworst vijf hectare groot en te zien vanuit het vliegtuig, de andere volkomen biologisch én weer een andere opblaasbaar, of om aan te trekken. Daarom vier verschillende rookworsten, voor de échte liefhebber. Het worst case scenario ziet er zo uit >
Trending
Sterrenbingo! Wat je moet weten voor de sterren van Michelin vallen
De spanning loopt op. De Michelinsterren voor 2015 kunnen ieder moment vallen in Maastricht. Alvast een eerste heads up voordat het begint...
Trending
Alles uit de oven
De bloggers bakken.