Stadsboer zkt. investeerder

Stadsboer zkt investeerder

Steeds vaker steekt de moestuin de kop op midden in de stad. De stadsboeren van Uit je eigen stad hebben grotere plannen: uitgroeien tot het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa met de hele mikmak aan groente, fruit, vis, paddestoelen, eieren en vlees.

Om een stevig begin te maken met het stadslandbouwbedrijf moest eigenlijk het Rotterdamse Stadsinitiatief gewonnen worden voor een kapitaalinjectie. Ze werden tweede. Maar de mannen van Uit je eigen stad laten zich niet uit het veld slaan en gooien het over een andere boeg: crowdfunding.  

 
UIT JE EIGEN STAD
Het stadsboeren is een inititatief van Bas de Groot, Johan Bosman en Huibert de Leede, drie ondernemers die zagen dat de toegenomen leegstand en stilstand in de bouw kansen bood voor stadslandbouw. De Rotterdamse Marconistrip krijgt de primeur als eerste stadsboerderij. In mei gaan de eerste zaden de grond in en worden de kuikens los gelaten. Alles wat er geproduceerd wordt, zal te koop zijn in de winkel en in het restaurant kunnen bezoekers terecht voor gevarieerde maaltijden, altijd vers van het eigen land.

 

CROWDFUNDING 
Maar voor het zover is, mist er nog een klein detail: € 65.000 knaken moeten er bij elkaar gescharreld worden. En daar kom jij misschien wel bij kijken. Al vanaf € 20 kan er ingelegd worden voor dit mooie initiatief. Zo word je mede-eigenaar en deel je mee in de winst.

 
Meer info? www.uitjeeigenstad.nl

 

Voor de liefhebber: smakelijke tuinboeken >

 

PS - Meer lezen over boeren in de stad? In de nieuwe ELLE Eten (begin april in de winkel) komt het uitgebreid aan bod.

 

  
 
 
Meer Trending...
Trending
Opeens weet je het, je begint een Nutelleria
Een groepje Nutella-afficionado’s staat in Brooklyn New York op het punt de eerste vestiging van Nutelleria te openen. Om hun liefde voor de chocopasta met zoveel mogelijk mensen te delen.
Trending
Durf jij een doggybag te vragen?
Ja? Dan ben jij een van de weinigen. Want 80 procent van de Nederlanders die uit eten gaan, laat al dat lekkere eten achter in het restaurant.
Trending
Is dit de vreemdste wortelreclame ooit?
Wat er allemaal niet nodig is om Amerikaanse kinderen miniwortels te laten eten…
Trending
Hee pannekoek!
Deze week drie keer pannekoeken onder de beste blogrecepten. Verder twee keer ijskoffie, koekjes en ijs.
Trending
Opeens weet je het, je wordt professor in de chocola
Dat kan. Aan de Universiteit van Cambridge. Of nou ja, ze zoeken iemand voor een PhD met als onderwerp het smeltpunt van chocola. Wie biedt?
Trending
Verse oogst: blogrecepten
We hebben weer de beste gerechten van de week voor je op een rijtje gezet.
Trending
Waarom hete pepers je mond in brand zetten...
De makers van dit TedEd-filmpje geven geen lesje hete-pepers-eten, opdat je vet cool kunt doen ten overstaan van je gave vrienden, maar leggen voor eens en voor altijd uit wat er nu eigenlijk aan de hand is als je mond in de hens staat. Of je ogen. Als je zo dom was om erin te wrijven...
Trending
O-nee, we snijden onze taart al tijden verkeerd
Dat blijkt uit een ingezonden brief van de Britse wiskundige Sir Francis Galton aan Nature in 1906, omtrent de wetenschappelijke principes van het taartsnijden.