'Mijn vleestang is echt veel beter dan jouw spatel'

ELLE Etens adjunct-hoofdredacteur Klaartje Scheepers over het leed dat favorieten kiezen heet.

gerelateerd
13 tips om je eten langer vers te houden
Waarom snacken we eigenlijk?
Opnieuw opwarmen: yay or nay?
8 dingen die je nooit in de magnetron mag doen
Fotografie: Anne Timmer

Moeten we kiezen, mes op de keel, dan is ELLE Eten 5 onze lievelingseditie om te maken. Hierin staat onze jaarlijkse lijst met honderd redactiefavorieten, van keukentool tot weekendrecept. Met alle vaste freelancers stellen we hem samen, nu al zes jaar op rij. Een aanpootklus die iedereen een flinke tijd van straat houdt, maar ach, anders liepen we daar ook maar wat te snaaien en te rotzooien. En nadat we elkaar soms behoorlijk gek hebben gemaakt – 'mijn vleestang is echt veel beter dan jouw spatel' – héb je dan ook echt wat, dus ons hoor je niet klagen.

De rol van favoriet is mooi, maar is ook een last op de schouders. Kunnen we opnieuw honderd lievelingen vinden? Zijn deze keukenhelden heldhaftig genoeg? Krijgen we alle neuzen dezelfde kant op? is niet alles al gezegd?

Cover EE5

 

Maar zie, het nummer ligt in de winkel (koop 'm hier - zonder verzendkosten). En misschien is deze aflevering nog wel de allerfavorietste van allemaal. Want wat veel lekkers, moois en goeds hebben we weer bij elkaar gekregen. Daar word je toch helemaal vrolijk van?

Nu op naar onze feesteditie (vanaf 26 november in de winkel)! Zónder Edine Russel, want die verlaat de ELLE Eten-keuken en neemt haar intrek bij modezusje ELLE. Maar mét heel veel zin.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO