ELLE Eten cadeautips

ELLE Eten cadeautips

13 december 2012

De redactie tipt de beste gevers en krijgers voor onder de kerstboom. Vandaag het verlanglijstje van eindredacteur Klaartje.

CHOCOLAATJES
Wie dit jaar de gastheer of vrouw van ons familiekerstdiner wordt, daar zijn we nog niet uit. Ik niet. Ik ben te klein behuisd. Maar ik neem wel chocolaatjes mee voor bij de thee. Kokoro chocolade, € 5 / blok van 70 g, online bestellen via kokorochocolate.com

 
KOFFIE VAN DOMA BICICLETTA
Vergeet hardlopen: in mijn omgeving gaan opeens allerlei mensen fietsen – man en vrouw. Ik ben nog niet overstag, maar houd de fietsontwikkelingen geïnteresseerd in de gaten. Deze koffie is van biologische oorsprong en heeft een Fair Trade-keurmerk, ook helemaal 2013 dus. Domacoffee.com,

 
KOOKWORKSHOP
Nu ik de gangnam style helemaal onder de knie heb, wil ik Koreaans leren koken. Dunyong Cooking Studio geeft workshops van een avond. zie cooking.dunyong.com/nl/workshops/koreancooking, € 55

 
TAFEL
Zou ik graag willen, een mooie tafel. Deze van Slowwood vind ik fantastisch. € 2695, slowwood.nl

 
KNORRIG
Ik had een vissentic, maar die is getransformeerd naar een varkenstic. Laatst droomde ik over dit varken, Krul. Op zijn rug vierendeelde ik een biologisch appeltje. Snijplank van eco-hout, 30 x 20 cm, via cocoboheme.com, € 26,50

 
TAFELKLEED
Op die nieuwe tafel moet nog een mooi kleed. Deze fleurige flap bijvoorbeeld. Indiaas kleed, Fairandfair.nl, € 95

 
KOOKBOEK
Tot voor kort wilde ik ieder kookboek hebben. Maar nu mijn collectie meer dan 80 boeken omvat, word  ik selectiever.  Voor Mr Wilkinsons’s favoriete groenten maak ik ruimte in mijn kast. Omdat het zo’n mooi en fijn boek is. Uitg Terra, € 29,99

 

Wat Esmee graag onder de boom ziet liggen >

 
 
Meer Trending...
Trending
Deze trailer mag je niet missen!
Chef-kok Sergio Herman wordt in de docu Fucking Perfect op de voet gevolgd in de periode dat hij de radicale beslissing neemt Oud-Sluis te sluiten en zich vol stort op The Jane in Antwerpen. Bekijk hier de trailer.
Trending
Culifeestje!
De nieuwjaarsborrel van de Alliance Gastronomique is een jaarlijks festijn waar een groot deel van Nederlands culinaire kunstenaars aanwezig is. ELLE  Eten mocht een kijkje in de keuken nemen en zat aan de - dit jaar voor het eerst! - chef's table van het Okura Hotel in Amsterdam.
Trending
Wat je moet weten over the next big thing in thee
... is dat wij er misschien wel liever iets anders van maken dan thee. Matcha! 
Trending
Helaas-pindakaas
Ook de bloggers zijn klaar met detoxrecepten
Goed nieuws: deze week verschenen er weer duidelijk minder detoxrecepten op de beste blogs. Doe ons dus nog maar een stukje taart. En knapperige pancetta. En heel veel pindakaas.
Trending
Sneak-peek
De nieuwe ELLE Eten ligt nu in de winkel!
Even binnenkijken! Met de goede voornemens nog vers in het geheugen, bieden we jullie dit nummer het grote sapdossier. Daarin vind je ochtendcocktails, sappige verhalen en tips voor de lekkerste juices.
Trending
Een nieuw begin, gezond enzo met veel suiker en vet
Een nieuw begin. In dit geval een nieuw jaar, nieuwe ingrediënten, nieuwe voornemens.