Kerstmarkten

Dit weekend: kerstmarkten

14 december 2012

Het stikt dit weekend van de (foodie) kerstmarkten. Je zou wel gek zijn als je niet alvast een voorraad voor de feestdagen aanlegt. De leukste op een rijtje:

ROTTERDAM - RUE DES CRÊPES {NOËL}

Zaterdag strijkt de mini-editie van Rue des Crêpes neer op de Nieuwe Markt in Rotterdam. Uiteraard helemaal in kerstsfeer met kaasfondue, glühwein, marshmellow bbq, snert en een bende kerstcadeautjes. www.facebook.com/ruedescrepes

 

ARNHEM - SONSBEEKMARKT
Zondag 16 december is er een extra kersteditie van deze maandelijkse foodmarkt in het mooie Sonsbeekpark. Verwacht ook deze keer weer een olijke mix van lokaal geproduceerd spul en culturele uitspattingen. www.sonsbeekmarkt.nl  
    
AMSTERDAM - NEIGHBOURFOOD MARKET
Bio-boeren, bakkers, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwichhelden, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs uit (de buurt van) 020 bieden zondag 16 december hun beste waar aan in kerstige sferen op het Westergasterrein. www.neighbourfoodmarket.nl/

 
UTRECHT - KERSTMARKT TWIJNSTRAAT
Ook dit jaar is er weer een beregezellige culinaire kerstmarkt in de Utrechtse Twijnstraat. Deze zondag met lekkers uit de streek en volop muzikaal vertier. www.destreekmarkt.nl

 

Ook in Rotterdam: de Oogstmarkt. Voor het laatst in het Museumpark >

 
 
Meer Trending...
Trending
Ploiink, ppsshhttt, dat klinkt lekker
Het ploppende, sissende geluid dat een blikje frisdrank maakt als je hem opentrekt, is voor iedereen herkenbaar. En volgens een onderzoek van Oxford University bepaalt het geluid ook onze smaakbeleving.
Trending
7x Blogrecepten
Hartig
Zes heerlijke hartige gerechten, plus natuurlijk een toetje.25x hartige taarten >
Trending
10 dingen die je niet wist over kippen
In de aanloop naar Pasen rijst steeds weer de vraag van de kip of het ei. Wel, we kunnen je vertellen: het is het ei. Ook hebben we negen andere verbluffende kipweetjes voor je in petto.  
Trending
Overlekkere soep en saus
Geen soep met ballen, maar soep van overgebleven tomaten en uien. Supermarktketen Plus wil de beschadigde exemplaren niet langer in de prullenbak gooien en verwerkt ze in de Overlekker-producten.
Trending
De nieuwe ELLE Eten in 15 seconden
Hoekachaka, de nieuwe ELLE Eten! Morgen bij abonnees op de mat, maar vandaag al een kleine preview.
Trending
De poolkap smelt tóch, dan maar beter in je whiskyglas?
Onder het mom van ‘gletsjers smelten toch’, is ondernemer Geir Olsen op het curieuze idee gekomen om er exclusieve ijsblokjes van te maken.