Chocoladefestival Chocoa

Chocoa Festival

Verstandige chocoladejunkies krijgen hun eigen festival. Chocoladefestival Chocoa vindt 9 en 10 maart voor het eerst plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

We eten de man zo’n vijf kilo chocola per jaar, maar slechts 10 procent van de wereldwijde cacaoproductie is duurzaam. Nogal wiedes dat een festival, gewijd aan duurzame cacao, op z’n plek is. En dan hebben we het niet eens over al die oppeppende, verkwikkende en opbeurende kwaliteiten van chocola.  

 

CHOKOWA
Chocoa, spreek uit [cho-kowa], is voor liefhebbers van duurzame cacao én betere chocolade. Tijdens het festival zullen chocolademakers een keur aan goede chocolade in vele soorten, maten en smaken presenteren. Ook zijn er workshops, proeverijen en verschillende andere chocolade-activiteiten te doen. Naast het publieksfestival is er bovendien ook een internationaal congres en een masterclass voor chefkoks.

 
CHOCOA FESTIVAL
Wanneer: 9 & 10 maart 2013
Hoe laat: 10.00 - 17.00 uur
Waar: Scheepvaartmuseum, Amsterdam
Info: www.chocoa.nl
Kost dat: € 10 in voorverkoop, € 12,50 aan de deur

 

Superfood: rauwe chocolade fijn voor de lijn >

 
 
Meer Trending...
Trending
Is dit de vreemdste wortelreclame ooit?
Wat er allemaal niet nodig is om Amerikaanse kinderen miniwortels te laten eten…
Trending
Hee pannekoek!
Deze week drie keer pannekoeken onder de beste blogrecepten. Verder twee keer ijskoffie, koekjes en ijs.
Trending
AH's avocadodip zonder avocado wint kletsmajoor
Met 7163 stemmen is Albert Heijns guacamoledip met slechts 0.7 procent avocado gekozen tot winnaar van de Kletsmajoor-verkiezing.
Trending
Opeens weet je het, je wordt professor in de chocola
Dat kan. Aan de Universiteit van Cambridge. Of nou ja, ze zoeken iemand voor een PhD met als onderwerp het smeltpunt van chocola. Wie biedt?
Trending
Verse oogst: blogrecepten
We hebben weer de beste gerechten van de week voor je op een rijtje gezet.
Trending
O-nee, we snijden onze taart al tijden verkeerd
Dat blijkt uit een ingezonden brief van de Britse wiskundige Sir Francis Galton aan Nature in 1906, omtrent de wetenschappelijke principes van het taartsnijden.
Trending
Zomerdromen
We bezochten talloze blogs op zoek naar de beste recepten. Dit zijn ze.
Trending
Voor altijd zomer! De nieuwe ELLE Eten is er
In de nieuwe ELLE Eten maar liefst 51 recepten voor het midden van de zomer, van supersnel tot heus projectkoken. Nu in de schappen!