9 herkenbare momenten voor iedereen die bezig is met gezond eten

Een platte buik willen we allemaal. Maar ja, dat vergt discipline. Hier een tal van herkenbare momenten in de aanloop naar een strak lijf.

gerelateerd
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Huh? Uit onderzoek blijkt dat de 5-seconderegel niet klopt!
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Getty Images

7 gezonde ontbijtjes voor een platte buik >

1. Geschrokken blikken, een boze taartenbakkende tante en hoofdschuddende visite die zeggen dat je echt niet dik wordt van het stuk taart dat je zojuist hebt afgeslagen. #feeder

2. Waarom wil iedereen constant uitleg over jouw dieetplan? Ja-ha, je weet ook wel dat je best taart kunt eten. En constant uitleggen waarom je het niet doet is best vermoeiend.

3. Je collega’s nemen het ervan met een broodje mozzarella-pesto-tomaat, krokante kaasstengels en broodjes kroket-mayo. Daarnaast lijkt jouw huisgemaakte, rijkgevulde salade een zielig hoopje sla. Uitslovers.

4. Koken is niet meer wat het was. Snel koken al helemaal niet. Denk je eindelijk wat minder te eten, sta je alsnog uren extra in de keuken voor je bulgur met gestoomde aubergine en gemengdekiementopping.

5. Het moment dat je bijna een betoog moet houden waarom je iets niet wil eten. ‘Nou, je ziet er toch hartstikke goed uit. Je bent helemaal niet dik! Eet gewoon een toastje met brie. Kom op. Ik heb de hele dag in de keuken gestaan.’ IK. HOEF. HET. NIET.

6. Sinds jij gezond bent gaan eten is jouw complete vriendenkring en familie omgeschoold tot wetenschapper. Want: ‘Je kunt eten wat je wilt als je genoeg sport. En het is echt al lang achterhaald dat taart zo slecht voor je is. En dun zijn is echt niet mooi, iedereen vindt het mooi als een vrouw vormen heeft.’ Dank je, Einstein.

Elke dag peulvruchten eten schijnt je te helpen bij het afvallen >

7. Samenwonen blijkt vanaf nu vrij lastig. Vooral als je niet-gezond-etende huisgenoot een zak M&M’s tevoorschijn haalt. ‘Leg het uit mijn zicht!’ Het is eigenlijk gewoon veel makkelijker als je huisgenoot ook meedoet met gezond eten. Dat bespaart een hoop gedoe en schuldgevoel.

8. Het moment dat je als enige het toetje overslaat als je uit eten gaat is altijd een pijnlijk moment.

9. Sommigen zullen nooit begrijpen dat er geen suiker meer gegeten wordt. Aanstellerig is het. Waar bemoeien ze zich mee? Als jij suiker laat staan, dan laat jij suiker staan. Het is heus niet voor altijd.

10 lekkere koolhydraat-arme recepten >

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO