9 etenswaren met onvermoede poetstalenten

Geloof het of niet, een ui doet meer voor je dan alleen je saus op smaak brengen. We tippen 9 voedingswaren met benefits.

gerelateerd
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Huh? Uit onderzoek blijkt dat de 5-seconderegel niet klopt!
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Getty Images

Ui – het geheim voor naadloos gelapte ramen is een ui! Snij door midden en wrijf het raam in met de platte kant en lap voor het sap is opgedroogd. Nog een tip uit grootmoeders trukendoos: gebruik ouwe kranten om de ramen te drogen.

Thee – zet een sterke pot thee, giet wat op een washandje en bewerk je houten meubilair. Het zal shinen als nooit te voren.

Citroen – wrijf je snijplank in met citroen om te ontdoen van etensresten of voeg een half kopje toe aan je witte was voor een kraakhelder resultaat.

Cola – een buitengewoon vieze toiletpot vraagt om een sloot cola. Schenk een flinke hoeveelheid in de pot, wacht een nacht en poets vervolgens. De zuren in de cola zullen binden met de viezigheid in de toiletpot.

Baking soda – oftewel zuiveringszout is je beste vriend als het op poetsen aankomt. Bijvoorbeeld om de kliko eens goed te schrobben, de kattenbak van vieze geuren te ontdoen en bijvoorbeeld je tapijt te reinigen. Hoe? Strooi het over je tapijt, laat een nacht zitten en stofzuig.  

Aardappel – gebruik een aardappel gedoopt in zout om je potten en pannen, maar ook je fornuis van moeilijke vlekken te ontdoen.

Sinaasappel – de schil van een sinaasappel is heel geschikt om je magnetron van vet en geurtjes te ontdoen. Gooi een paar schillen erin, zet een minuutje aan en veeg uit. De stoom zorgt ervoor de citrusolie het vet en de geur aanpakt.

Eieren – gebruik het eiwit om krassen te verwijderen uit leder. Ook zorgt het voor de terugkeer van de originele glans.

Azijn – doe een kleine scheut azijn in je wasmachine en laat twintig minuten lopen. De azijn zorgt ervoor dat al het aangekoekte vuil + resten wasmiddel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

LEES OOK:
Op deze boodschappen kun je besparen >
9 onmisbare apps voor de boodschappen >
Vriezervrienden! Tips om slimmer in te vriezen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO