6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen

Weet je eigenlijk wat je moet doen als je pan vlam vat? Nee? We frissen je geheugen even op, want dat kan voor elke thuiskok geen kwaad.

gerelateerd
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Moet je boter nou in de koelkast bewaren of niet?
Zó maak je oude taaie chips weer knapperig
Getty Images

TE ZOET? CITROEN
Iets uitgeschoten met de suikerpot? Geen zorgen: citroensap helpt je dis erbovenop. Te pittig? Boter of of suiker kan dat verhelpen. Flauwe smaak? Een snuf zout geeft je schotel meer kick.
Tip! Dit blust je mond als je heel pittig hebt gegeten >

KOOK PASTA IN DE SAUS  
Om je pasta meer smaak te geven moet je ‘m, als hij bijna al dente is, afgieten en een beetje kookvocht bewaren. Doe de pasta bij de saus met het kookvocht en laat even staan. Zo trekt de saus in de pasta, daar wordt het gerecht een stuk appetijtelijker van.

MEET ALLES AF
Een fervent kok voelt waarschijnlijk wel aan wat een eetlepel is. Zo niet, meet het dan van tevoren af. Bespaart je de stress later.

OLIE BLUS JE NIET MET WATER
Vlam in de pan? Water maakt het alleen maar erger. In plaats daarvan kun je het blussen met zout of bakpoeder. Als je dat niet zo snel bij de hand hebt, doe dan de deksel erop en zet het vuur uit.

SLIJP JE MES
Niet alleen omdat het stoer staat, maar ook omdat het moet. Een mes wordt namelijk snel bot. Als je hem zes keer aan elke kant slijpt voordat je gaat snijden houd je ‘m in goede staat.

VEEL ROEREN IS NIET NODIG
Tenzij je iets roerbakkerigs maakt, want de naam zegt het al. Anders kun je het prima lekker lang laten pruttelen, dat roeren is nergens voor nodig.

Als je een gepocheerd ei maakt moet je wel veel roeren. Maar geloof ons: dat loont >

Bron: Delish

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO