Zwitserse kaasfondue

Geschikt voor 2 personen

Een klassieker voor op tafel.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

250 ml bouillon
1 el maiszetmeel
1 teen knoflook
125 ml droge witte wijn
1 el citroensap
450 g Zwitserse kaas, geraspt (Emmentaler, Gruyere en/of Raclette)
¼ el nootmuskaat, gemalen
Peper

Bereiding

1. Roer een kwart van de bouillon door het maiszetmeel tot het een glad geheel is. Zet apart.

2. Kneus de knoflook en wrijf de randen van een (fondue)pan er mee in. Gooi de knoflook vervolgens weg.

3. Voeg de resterende bouillon en de wijn toe aan de pan. Verwarm op middelhoog vuur tot het heet is, maar laat niet koken. Voeg de citroensap toe. Doe de kaas, beetje bij beetje, erbij en roer elke hoeveelheid tot hij gesmolten is voordat je een nieuwe dosis toevoegt. Voeg het maiszetmeelmengsel toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat nog een minuut op het vuur staan.

4. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Serveer met brood.

Recept via Delish.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO