Feesttaart met cheesecakevulling van Toblerone en zoute karamel!

Geschikt voor 10 personen

Deze feestaart is alles wat je in een taart zoekt. Cake, zoute karamel, Toblerone en Monchou. Een knaller van een taart voor een mooi 2017! Happy new year

gerelateerd
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's
Crêpes met honing-citroensaus

Ingrediënten

Voor de taartbodem: 
200 g boter 
200 g suiker
3 eieren
1/2 tl vanille-extract
140 g zelfrijzend bakmeel
100 g bloem

Voor de Tobleronevulling:

250 ml slagroom
400 g roomkaas (bijv. Monchou)
200 g Toblerone (2 repen)
1 blaadje gelatine
20 g suiker

Gezouten karamel:

10 ml water
200 g suiker
25 g boter (kamertemperatuur)
125 g slagroom (kamertemperatuur)
6 g zout 

Topping:

100 g Toblerone (1 reep)
Zoute karamelsaus

BEREIDING

Verwarm de oven tot 160ºC. Vet de taartvorm in. Klop de boter en de suiker romig met de mixer. Voeg de eieren toe, de citroenschil, de helft van het sap en het vanille-extract. Vouw het bakmeel en de bloem er zorgvuldig doorheen. Doe het mengsel in de taartvorm, strijk de bovenkant glad en zet het 50 min in de oven tot de cake gerezen en goud van kleur is.

Laat de cake afkoelen en snijd horizontaal door midden zodat het twee dunne cirkels worden.

Week het blaadje gelatine in een bakje koud water (+/- 5 min).

Klop in een grote kom de slagroom met de suiker half stijf. Smelt ondertussen de twee repen Toblerone au-bain-marie of in de magnetron en houd warm. Voeg de Monchou toe aan het slagroommengsel en mix tot een glad geheel. Knijp het blaadje gelatine uit, laat smelten in een eetlepel kokend water, roer en voeg toe aan het slagroommengsel. Voeg ook de de gesmolten Toblerone toe en mix nog even op medium stand totdat het mengsel volledig gemengd is en het mengsel lichtbruin kleurt.

Bekijk dit filmpje hoe je gezouten karamel maakt >

Smeer de helft van de cheesecakevulling over een plak cake. Besprenkel eventueel met zoute karamel en bekleed met de tweede plak cake. Smeer de rest van de vulling op de bovenkant en bekleed met stukjes Toblerone en besprenkel met zoute karamel.

Extra: taartvorm met losse bodem van 20 cm ø, mixer, spies, hoge steelpan met dikke bodem

Oh ja! We eten Toblerone blijkbaar he-le-maal verkeerd! >

gerelateerd
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's
Crêpes met honing-citroensaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO