Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Geschikt voor 1 personen

Jaimie van Heije bedacht een aantal feestelijke gerechten. Zo ook deze zoete-aardappeltoast. Perfect als vooraf, of voor erbij. Je maakt 'm met de Philips Airfryer.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de zoete aardappel:
2 zoete-aardappelschijven van ongeveer 1 cm dik
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 el olijfolie
2,5 dl appelciderazijn
2 dl water
125 gr basterdsuiker
10 peperkorrels
1 laurierblad
200 gr gesneden rodekool
100 gr hummus
1 citroen
2 el tahini (sesampasta)
Peper en zout

Voor de garnering:
½ avocado
Tuinkers
Rockchives
Wasabisesam
Witte sesam
Zwarte sesam
Paarse viool

Bereiding 

1. Meng de plakken zoete aardappel met de komijn, olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Bak op 180 graden tot ze krokant zijn. Dit duurt zo'n 15 minuten.
2. Breng de appelcider, basterdsuiker, peperkorrels, het laurierblad en het water aan de kook. Als de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en leg je de fijngesneden rodekool erin. 
3. Laat afkoelen in de koelkast. Na een dag is het mengsel op zijn best.
4. Breng ondertussen de hummus op smaak door de tahini en het citroensap en -rasp er doorheen te roeren. Voeg eventueel ook wat peper en zout toe.
5. Maak de avocado schoon en snij er mooie stroken van. Handig is om dit te doen met behulp van een dunschiller.
6. Leg alles op een bord en maak er een mooi geheel van. Maak af met de garnering.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO