zeebaars met sinaasappel-saffraanboter en venkel

Geschikt voor 4 personen

Recept van Yvette van Boven uit het Good Food Book. Yvette van Boven; “vis doet het ontzettend goed op de barbecue en is zo klaar.”

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard

Ingrediënten

125 g boter, kamertemperatuur
sap van ½ en rasp van 1 sinaasappel
1 tl wittewijnazijn
1 plukje saffraandraadjes
(1 pakje van 0,05 g)
1 tl venkelzaad, uit de vijzel
2 hele zeebaarzen,
ongeveer 500 g per stuk,
schoongemaakt en ontschubd
2 sinaasappels in schijfjes
1 venkelknol, in flinterdunne schijfjes

BEREIDING
Verwarm de boter, sinaasappelsap en -rasp, azijn, saffraan en venkelzaad in een
steelpan. Breng de jus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat
het afkoelen. Dek het af en bewaar het in de koelkast tot gebruik. Haal het
30 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat het iets zachter kan worden.
Kerf met een scherp mes de huid van de zeebaarzen een aantal keer schuin in en
wrijf 1 el van het botermengsel in alle sneden en holtes. Bestrooi de vissen royaal
met peper en zout en vul de holtes verder met sinaasappelschijfjes en flinters venkel.
Bind ze dicht met keukentouw of doe de vissen in een visgrillrek. Laat de smaken
minimaal een halfuur intrekken. Als het vuur getemperd is en de kooltjes gloeien,
kunnen de vissen op de grill. Zet op een hoekje van de grill het pannetje met het
botermengsel. Steek er een kwastje in en besmeer de vissen tijdens het grillen
steeds met het botermengsel. Keer de vissen na ongeveer 5-6 minuten om en gril ze
nog eens 5 minuten op de andere zijde. Serveren met de warme sinaasappelboter
en bijvoorbeeld een groene salade met groene asperges.

GFB_Cover_3_schuin lage resolutie

Fielden Fotografie
Hier koop je hem

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO