Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Geschikt voor 6 personen

Deze halve zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel - met een beetje extra parmezaan eroverheen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

½ zalm, filet van ca. 1 kilo
Verse peterselie
100 g geraspte Parmezaanse kaas
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 el olijfolie
Zout

Extra:
Aluminiumfolie
Bakspray

BEREIDING:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en spray een stuk aluminiumfolie in met bakspray.  

2. Meng in een kleine kom de olijfolie, peterselie, Parmezaanse kaas en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Hou een klein beetje kaas apart.

3. Leg de zalm op de folie op een grote, omrande bakplaat en verdeel het knoflookmengsel met een kwast of met je vingers over de zalm.

4. Bedek met folie en plaats de zalm zo’n 15 tot 20 minuten in de oven tot hij gaar is. De tijd hangt af van hoe doorbakken je de zalm wilt.

5. Strooi de resterende kaas over de zalm en serveer op een grote schaal.   

Recept via Delish.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO