Spaanse worstenbroodjes

Geschikt voor 18 personen

Als de zomer niet naar ons komt, halen we ‘m zelf wel in huis! Met deze Spaanse worstenbroodjes lukt dat zeker.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

375 gr bladerdeeg
bloem, voor bestuiven
2 grote bloemige aardappels
225 gr chorizo
bosje bladpeterselie, gehakt
2 el nigellazaadjes
1 ei, losgeklopt

Extra:
Bakpapier
Keukenmachine

BEREIDING
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ca 32x20 cm. Snij in de lengte in 2 stukken en leg op een stuk bakpapier in de koelkast om te koelen.
Doe de aardappels in een grote pan met gezouten water en breng aan de kook. Laat nog 5-10 min doorkoken tot ze net gaar zijn, giet af en laat afkoelen.
Verwijder intussen het velletje van de worst en doe hem met de peterselie en de helft van de nigellazaadjes in een kom van de keukenmachine. Voeg de afgekoelde aardappels toe en meng alles grof. Let op dat de aardappels niet te lang draaien.
Verhit de oven tot 200 graden Celsius. Haal het deel uit de koeling en vorm van het vleesmengsel twee lange worsten. Leg de worsten op de deegplakken.
Bestrijk de randen van het deeg met het ei en rol de worst erin. Druk op de naad goed dicht.
Snij elke worst in 9 stukken, bestrijk weer met ei en bestrooi met de resterende nigellazaadjes. Bak de worstenbroodjes in 25-30 min in de oven goudbruin en gaar.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO