Gouden pepernoten met licor 43 en witte chocolade

Geschikt voor 4 personen

Een gouden Piet kwam ze eens bij ons langsbrengen en deelde ons dit recept. Voor zeventig stuks. Verdubbelen kan natuurlijk hè.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de pepernoten: 
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g donkerbruine basterdsuiker
4 tl speculaaskruiden
100 g koude ongezouten roomboter
6 el melk
Zout, mespunt

Voor de coating: 
500 g witte chocolade
Ongeveer een klein borrelglaasje aan Licor 43 Original
400 g poedersuiker
60 ml water
10 g eiwitpoeder
Goudkleurig decoratiepoeder

Bereiding 

1. Verwarm de oven voor. Wanneer je een heteluchtoven hebt, doe je dit op 175 °C. Als je een elektrische oven hebt, op 200 °C.

2.Voeg de bloem, suiker, speculaaskruiden en het zout samen en meng goed. Als het een geheel is voeg je de boter en melk toe. Kneed alles tot een stevige bal.

3. Hierna kun je beginnen met het rollen van de pepernoten. Deze moeten zo groot zijn als een grote knikker. De pepernoten die je af hebt, leg je op een met bakpapier belegde bakplaat.

4. Nu kunnen de pepernoten de oven in, voor 25 minuten om precies te zijn. 

5. Zodra de pepernoten zijn afgekoeld, kun je beginnen aan de coating. Dit doe je door allereerst de chocolade te smelten, au-bain marie. 

6. Zodra de chocolade gesmolten is, kun je de pepernoten erin dippen. Het handigste is om ze één voor één op een vork te leggen en onder te dompelen. Hierna laat je ze uitdruppelen en leg je ze te drogen op een schoon bakpapier. Wanneer de chocolade tussendoor weer hard wordt, kun je het opnieuw smelten.

7. Hierna mix je de poedersuiker, het water en het eiwitpoeder tot een glad glazuur. Gebruik hiervoor een garde. Giet de Licor 43 Original door het glazuur en mix opnieuw. 

8. Nu kunnen de pepernoten door dit glazuur gehaald worden. 

9. Als laatst kun je de pepernoten door het goudkleurige decoratiepoeder wikkelen, of ze ermee besprenkelen van bovenaf. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO