Vegan Portugese viskoekjes

Geschikt voor 2 personen

Pastéis de bacalhau, maar dan zónder vis en zónder frituur. Uit Vegan Smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus

Ingrediënten

Voor 6 koekjes:
1 teen knoflook
1 sjalotje
80 g kruimige aardappelen
3 norivellen
200 g limabonen, uit blik
1 tl zout
4 el verse peterselie
80-120 g polenta of maïsmeel
Milde olijfolie

Voor de saus:
3 el vegan mayonaise
½ tl gedroogde dille
1 el vers citroensap

Extra:
Keukenmachine of blender

Bereiding

1. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een klein bakje. Bewaar in de koelkast.

2. Snij de knoflook en het sjalotje fijn. Schil de aardappelen. Breng in een kleine pan water aan de kook en laat de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Giet daarna af en laat even  afkoelen.

3. Doe de norivellen in een keukenmachine of blender, zodat ze helemaal verpulverd worden. Voeg de limabonen, aardappelen, knoflook, het sjalotje, zout en de peterselie toe en laat nog 30 seconden draaien.

4. Schep het norimengsel in een grote kom en roer 80 gram van de polenta erdoor. Het mengsel moet niet meer aan je handen plakken dus eventueel voeg je wat extra polenta toe, maar niet te veel, want dat gaat ten koste van de smaak. Maak nu 6 balletjes en druk deze een beetje plat. Strooi wat polenta op een bord en dip de koekjes hierin.

5. Verwarm in een bakpan een scheutje olie en bak de vegan viskoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer met de saus.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO