Thaise mosselen

Geschikt voor 2 personen

Mosselen met een Aziatische twist.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus

Ingrediënten

2 kg mosselen
2 el Thaise rode curry pasta
400 ml kokosmelk
2 sjalotjes, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
bosje koriander
1 tl vissaus
1 tl honing

Optioneel
1 verse rode peper
citroen in partjes
100 gram gekookte noodles

BEREIDING
Fruit in een grote soeppan of mosselman de sjalotjes en bak na een paar minuten de knoflook mee. Voeg de kokosmelk, currypasta, vissaus en honing toe, roer goed door en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. 

Maak je mosselen goed schoon onder koud water. Mosselen die open blijven staan gooi je weg. Je houdt zo alleen dichte mosselen over. Voeg de mosselen toe aan de kokosmelk en doe het deksel op de pan. Kook de mosselen zachtjes in 5 minuten gaar. Verwarm eventueel in de laatste minuut wat noodles mee. Als de mosselen geopend zijn, zijn ze klaar.

Serveer de mosselen met als topping wat verse koriander, rode peper en een partje citroen.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO