Tempeh saté met Indonesische pindasaus

Geschikt voor 2 personen

Supersimpel recept voor saté zonder vlees. Uit Vegan Smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus

Ingrediënten

Voor de saté:
200 g tempeh
1 teen knoflook
3 el ketjap
1 tl gemberpoeder
1 tl chilipoeder
Kokosolie of andere olie om in te bakken

Voor de pindasaus:
Kokosolie of andere olie om in te bakken
1 sjalotje
1 teen knoflook
60 g pindakaas
250 ml water
2 el kokosmelk
2 el tamari
2 tl geraspte gember
Snuf cayennepeper

Benodigheden:
Satéstokjes, geweekt in water

Bereiding

1. Snij de tempeh in kleine blokjes en de sjalot en knoflook fijn. Meng de ketjap, knoflook, gember- en chilipoeder door elkaar en marineer de tempeh minimaal een kwartier. Rijg de tempeh daarna aan de satéstokjes. Dat zijn zo'n 4 blokjes aan een stokje.

2. Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm een beetje olie in een klein pannetje en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg nu de pindakaas, water, kokosmelk, tamari, gember en cayennepeper toe. Verwarm op laag vuur en blijf goed roeren totdat een egale saus ontstaat. Als de saus te dik wordt voeg dan een scheutje water toe.

3. Verhit 1 el olie in een bakpan en bak de saté in zo’n 3 minuten per kant goud bruin. Serveer met de pindasaus.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO