Taco's met garnalen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

12 kleine of 8 middelgrote maistortilla's

Voor de koolsalade
300 g witte kool, flinterdun gesneden
3 el zure room
1 limoen, geraspte schil en sap
1/2 kleine rode ui, gesnipperd

Voor de salsa
1 avocado, gepeld en in blokjes
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
1/2 kleine rode ui, gesnipperd
sap van 1/2 limoen
1 rode peper, fijngehakt (zaadjes evt verwijderd als de peper erg heet is)
handje korianderblaadjes, fijngehakt

Voor de garnalen
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kleine courgette, in kleine blokjes
500 g gepelde kleine rauwe garnalen
1 tl (gerookt) pittig paprikapoeder
(chipotle) hot sauce voor erbij

BEREIDING
Meng in een schaal alle ingrediënten voor de koolsalade, breng op smaak met zout en peper. Meng in een andere schaal de ingrediënten voor de salsa, breng op smaak met wat zout. Zet tot gebruik in de ijskast.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de blokjes courgette toe en bak al omscheppend 3-4 min tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en bak mee tot ze gaar zijn en roze kleuren. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Zet alle schalen plus tortilla’s en hot sauce op tafel. Schep wat van de koolsalade, garnalen en salsa in het midden van een tortilla, besprenkel met wat hot sauce. Klap de taco’s dubbel en eet ze met je handen.

We like it hot: 5x hete saus >
25x koken met zeevruchten >

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO