Stoofpeer met chocoladegarnering

Geschikt voor 4 personen

Recept van kookclub de Kooktijgers, die meedeed aan de Kookclub van het Jaar verkiezing 2017.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Chocoshock

Ingrediënten

1 kg stoofperen
1 liter witte wijn
1 kaneelstokje
2 vanillestokjes
Handvol amandelen
2 repen Godiva 72% cacao chocolade
Slagroom

Bereiding

1. Schil de stoofperen en zet ze in een grote pan. Voeg de wijn toe en breng op smaak met het kaneelstokje en de vanillestokjes. 
2. Breng de peren aan de kook en laat op het vuur tot ze gaar zijn. Dit zal ongeveer twee uur duren. Je test of de peren gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als deze er gemakkelijk uit glijdt zijn ze klaar. 
3. Als de peren gaar zijn, haal je ze de pan uit. Laat vervolgens afkoelen. Het vocht mag wel in de pan blijven. Dit laat je inkoken tot een siroop.
4. Verwarm de Godiva-chocolade ondertussen au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, dompel je de peren er een voor een in. Wanneer de peer een chocoladelaag heeft hou je hem nog even vast. Zo geef je de chocolade de tijd om op te drogen. 
5. Als alle peren zijn voorzien van een laagje chocolade, kun je van de overige chocolade ruiten of rasters maken. Rooster ondertussen de amandelen.
6. Wacht tot de peren zijn afgekoeld en verdeel ze over de borden. Garneer de borden met de geroosterde amandelen en een toef slagroom. Maak af met de chocoladerasters. Serveer de siroop apart.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Chocoshock
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO