Spring rolls met gerookte zalm en mango

Geschikt voor 0 personen

Lekker én simpel, deze spring rolls met gerookte zalm en mango. Goed voor de lunch, als avondeten of voor bij de borrel. Uit het kookboek Spring rolls.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 g mihoen
1 mango
2 avocado's
Een paar druppels citroensap
10 rijstvellen
5 plakken gerookte zalm
1 handvol mesclun (slamelange)
Een paar blaadjes koriander

Voor de saus: 
2 el olijfolie
Sap van 1 sinaasappel
1 el balsamicoazijn
2 tl mosterd
Zout en peper

BEREIDING:

1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

2. Schil de mango en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. Halveer de plakken zalm.

3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.

4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met een halve plak zalm en wat mesclun. Voeg een beetje mihoen en plakjes avocado en mango toe. Bestrooi met koriander.

5. Rol de rollen vervolgens dicht en serveer de sinaasappelsaus erbij.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO