Langzaam gegaard wild zwijn

Geschikt voor 6 personen

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

 1¼ kg braadvlees van wild zwijn
300 g bloem
1 ei
1 dl olijfolie
1 bol knoflook, ongepeld
6 uien, doormidden gesneden
1 takje tijm
3 stengels bleekselderij
1 laurierblad
2 plakken ontbijtspek, in dikke reepjes
2½ dl kalfsfond
1½ dl witte wijn
zout, peper

Roer een glad papje van de bloem, het ei en 1¼ dl water. Laat het 1 uur staan. Braad het vlees in een braadslee in de olijfolie aan alle kanten aan. Doe er de bol knoflook, de uien, de tijm, de selderij, de laurier, het spek, de kalfsfond en de witte wijn bij. Breng op smaak met peper en zout. Leg het deksel erop en sluit de pan met behulp van het bloempapje hermetisch af. Zet hem 7 uur in de tot 120 °C verhitte oven.

De Wilde Keuken, Stéphane Reynaud

Wilde Keuken

Wat kost dat? €34, 95
Waar? Via Bol.com

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO