Chipotlequesadillas met zwarte bonen en guacamole

Geschikt voor 8 personen

Deze keer in de hitparade: receptschrijver Tal Maes’ favoriete Mexicaanse peper, in een tosti in Amerikaanse stijl.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

8 Middelgrote (meergranen)tortilla’s
200g geraspte belegen kaas
200 g feta, verkruimeld
1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
3 bosuitjes, in dunne ringen
1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
Handje verse koriander, grof gehakt
Chipotle hot sauce naar smaak
Zure room 125 ml

Voor de guacamole
1 rijpe tomaat
3 rijpe avocado’s, in blokjes
½ rode ui, gesnipperd
1 rode chilipeper, fijngehakt
Flinke hand verse koriander, fijngehakt
1 limoen, geperst

Maak eerst de guacamole. Kruis de tomaat onderop in en leg hem enkele seconden in een pan met kokendheet water, tot de velletjes onderop los beginnen te laten. Spoel onder koud water en ontvel de tomaat. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Prak met een vork in een schaaltje de blokjes avocado samen met de tomaat, ui, chilipeper, koriander niet al te fijn (er mogen nog stukjes in zitten). Breng op smaak met limoensap, zout en gewone peper.
Verwarm een zware koekenpan op matig vuur voor. Leg er een tortilla in en verdeel er 50 g belegen kaas, 50 g feta, ¼ van de zwarte bonen, wat bosuitjes, paprika en koriander over. Besprenkel met wat van de hot sauce (of verdeel er ½ fijngehakte chipotle met wat saus uit het blikje over). Dek af met een tweede tortilla en bak op laag tot matig vuur enkele min tot de onderkant goudbruin is en de kaas is gesmolten. Keer de tortilla met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin. Leg de quesadilla op een plank en snij in 6 punten. Bak de rest van de quesadillas op dezelfde manier. (Houd de hele gebakken quesadillas eventueel in een oven van 200°C warm, terwijl je de rest bakt.) Serveer meteen met guacamole en zure room.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO