Pavlova met cranberry's

Geschikt voor 6 personen

Makkelijk en spectaculair: de pavlova.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc

Ingrediënten

4 eiwitten
1 tl maizena
1 tl witte-wijnazijn
275 g fijne kristalsuiker
1½ tl vanille-extract
250 g cranberry's (vers of diepvries)
1 sinaasappel, geraspte schil en sap
200 ml slagroom

Extra: bakpapier, bakplaat, kleine garde en geduld

BEREIDING
Verwarm de oven tot 120°C. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten stijf, tot je er ‘pieken’ in kunt trekken. Meng er de maïzena en azijn door. Voeg al kloppend en beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwitschuim stijf en glanzend is. Meng er 1 tl vanille-extract door en klop het schuim nog even goed door.

Schep het eiwitschuim in een cirkel ongeveer zo groot als een bord (Ø 24 cm) op een bakplaat die is bekleed met bakpapier, maak de randen iets hoger dan het midden van de cirkel, zodat er een lichte komvorm ontstaat. Trek met een kleine garde piekjes in de buitenste ring. Bak de meringue 1 uur en 30 min in de oven.

Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven nog 1 uur afkoelen. Neem uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier. Breng intussen in een pannetje de cranberry’s samen met de suiker, het sinaasappelrasp en -sap zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 min zachtjes koken tot de besjes open zijn, maar nog wel vorm hebben en niet helemaal tot moes zijn gekookt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Klop vlak voor het serveren de slagroom met de rest van het vanille-extract stijf. Leg de meringue op een mooie platte schaal en schep er de slagroom op. Schep dan de cranberry’s erop.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO