Tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen

Geschikt voor 8 personen

Deze vrolijke taartjes klinken een stúk moeilijker dan ze zijn.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

450 g gepelde garnalen
3 limoenen, uitgeperst
1 sinaasappel, uitgeperst
75 g rode ui, gesnipperd
2 jalapeñopepers, fijngesneden
150 g komkommer, gesneden en zonder zaadlijsten
150 g cherrytomaten
2 tl verse koriander, gehakt
60 g mayonaise
2 el hete chilisaus
8 kleine maistortilla’s
1 avocado, in plakjes
Zout 

BEREIDING:

1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en pocheer ze tot de garnalen roze en doorbakken zijn. Dat duurt zo’n drie minuten.

2. Giet de garnalen af, laat ze afkoelen en snij ze in hapklare stukken. Meng in een grote kom de garnalen met het limoensap, het sinaasappelsap, de ui en de jalapeños. Breng op smaak met zout en laat een uur marineren in de koelkast.

3. Zet ondertussen een pan op het vuur met wat olie en bak de tortilla’s aan beide kanten kort zodat ze bruin en knapperig worden.

4. Roer de komkommer, tomaten en koriander door de ceviche en breng eventueel verder op smaak.

5. Maak de spicy mayonaise: mix de mayonaise en de hete saus. Smeer over de tortilla’s en voeg de ceviche toe.

6. Top de tortilla’s af met de plakjes avocado en serveer direct.

Fotografie door Ethan Calabrese, recept via Delish.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO