Boterkoek van Holtkamp

Geschikt voor 10 personen

Recept voor boterkoek van Cees Holtkamp uit het Good Food Book. Cees Holtkamp: ''Weeg alles op de gram nauwkeurig af om het beste resultaat te krijgen. Een heerlijk oud-Hollands recept, succes verzekerd!''

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

300 g roomboter
100 g kristalsuiker
100 g basterdsuiker
300 g patentbloem
1 ei

BEREIDING
Meng de boter met de 2 soorten suiker en een snufje zout. Kneed daarna de bloem erdoor tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Druk het deeg in een springvorm van 24 cm doorsnede. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Trek met een vork ruitjes in de boterkoek. Bak de koek ongeveer 20 minuten tot hij goudbruin is. Let op dat de koek niet te donker wordt. Laat afkoelen en verwijder de vorm.

GFB_Cover_3_schuin lage resolutie

Fielden Fotografie
Hier koop je hem

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO