Pindakaaskoekjes met karamel-zeezout van Mister Kitchen

Geschikt voor 20 personen

Lange leve pindakaas! Tijdens het Pindakraamontbijt, de officiële lancering van de nieuwe pindakaassmaken van Mister Kitchen, hapten wij van deze zeer verslavende pindakaaskoeken. Nieuwsgierig als we zijn, scoorden we natuurlijk meteen het recept. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
100 g Mister Kitchen’s karamel-zeezout pindakaas
200 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gram bloem
1 tl bakpoeder
grof zeezout
handjevol gehakte pinda’s

Extra:
Bakplaat
Bakpapier

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden. Combineer de boter, pindakaas en suiker in een kom en klop luchtig met behulp van een handmixer. Voeg al roerende stuk voor stuk de eieren toe, gevolgd door de bloem en het bakpoeder. Mix alles tot een samenhangend deeg. Zet het deeg 20 minuten in de vriezer.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de vriezer en schep met behulp van een ijsknijper mooie bolletjes deeg op het bakpapier. Houd 5 cm ruimte tussen de koekjes. Besprenkel het deeg met grof zeezout en gehakte pinda’s. Bak de koekjes 12-15 minuten tot de randen bruin beginnen te kleuren.

Nieuwsgierig naar alle zeven smaken? Ren naar de Albert Heijn of check de website van Mister Kitchen >

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO