Bananenbrood met pindakaas

Geschikt voor 8 personen

Pindakaas-bananenbrood, ha-le-lu-jah! Dit recept komt uit een boek vol met allerlei pindakaasrecepten. Heel toepasselijk: Het Pindakaasboek. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

3 bananen
60 g pindakaas
1,5 tl vanille­suiker
1 tl bakpoeder
60 g (light) basterdsuiker
150 g volkoren meel
30 gr honing
1 ei
1 tl baking soda
35 g noten
20 g boter op kamertemperatuur (om in te vetten)

Glazuur
50 g poedersuiker
2 el melk
2 tl pindakaas
1 tl limoensap

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen fijn in een mengkom. Voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de noten en de boter voor het invetten. Meng de massa goed tot één geheel.

Hak vervolgens de noten klein en roer door dit mengsel. Vet het cakeblik in en giet de massa hier in. Zet het ongeveer 40 min in de oven. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De prikker komt schoon uit de cake wanneer deze gaar is.

Voor het glazuur roer je alle ingrediënten door elkaar. Laat de cake eerst afkoelen voor je het glazuur eroverheen giet.

Uit: Het Pindakaasboek
Auteurs: Jennifer Foster en Lianne Koster 
Uitgever: Scriptum Books
€14,95 via Bol.com >

HetPindakaasboek_cover
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO