Nigella Lawson's geroosterde groenten

Geschikt voor 4 personen

Je hoeft niet precies dezelfde groenten te gebruiken voor dit recept: gebruik wat je in huis hebt. Je hoeft ze alleen in gelijke stukken te snijden zodat ze tegelijk gaar zijn.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

ca. 500 gr flespompoen, geschild, ontdaan van pitten
2 preien, schoongemaakt en gewassen
2 rode paprika's, ontdaan van zaden en zaadlijsten
1 kleine bloemkool
4 el koudgeperste koolzaadolie of gewone olijfolie
1 el venkelzaad
1 tl pimentón picante of paprikapoeder

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 4 cm en leg ze in een groot, ondiep bakblik. Snij de preien in ringen van 2-3 cm en verdeel ze over het bakblik. Snij de roosjes van de bloemkool en verdeel grote roosjes in stukken. Doe ook de roosjes in het bakblik. Schenk de olie over de groenten en strooi het venkelzaad en de pimentón picante of het paprikapoeder erover. Hussel alles door elkaar zodat alle stukken groente gelijkmatig zijn bedekt. Zet de groente 45 minuten in de oven zodat ze door en door gaar zijn. Laat ze indien nodig wat langer in de oven.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO