Thaise noodlesalade met romige dressing

Geschikt voor 6 personen

Met de nieuwe Magimix Cook Expert heb je in een handomdraai de lekkerste, maar ook meest bewerkelijke gerechten op tafel. Zoals deze Thaise noedelsalade, waar hij je helpt al je groente razendsnel te snijden en een romige dressing te kloppen. - GESPONSORD DOOR MAGIMIX - 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

Thaise dressing
sap van 1 limoen
2 el palmsuiker of kristalsuiker
3 el vissaus
2 el tahin
steeltjes van 1-2 takjes koriander

Voor de salade
½ komkommer
1 rode ui
50 g cashewnoten
700 g ossenhaas of biefstuk
½ bosje basilicum
200 g rijstvermicelli
10 à 15 cherrytomaatjes

BEREIDING
Zet de grote transparante kom op de Magimix Cook Expert met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm en snij de ui in plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Bevestig de raspschijf van 4 mm en snij de komkommer in reepjes met het FOODPROCESSOR-programma.

Installeer de mini-kom en hak de cashewnoten ongeveer 20 sec. met het FOODPROCESSORprogramma. Houd apart en veeg de mini-kom schoon. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de minikom. Houd de korianderblaadjes achter voor de garnering. Schakel het FOODPROCESSORprogramma ongeveer 30 sec in.

Snij het vlees in blokjes van 2 tot 3 cm. Doe ze in de kom met de basilicumblaadjes (bewaar enkele blaadjes voor de garnering) en stel het EXPERTprogramma in op 40 sec/snelheid 10 (zonder verwarmen). Voeg via de opening in de deksel de helft van de dressing toe en stel vervolgens weer het EXPERTprogramma in op 3 min/snelheid 1A/90°C. Het vlees wordt hierdoor licht gemarineerd en gekookt.

Halveer de cherrytomaatjes. Dompel de rijstvermicelli 3-5 min onder in een schaal met kokend water en laat vervolgens uitlekken. Meng de resterende saus door de vermicelli, samen met het vlees, de komkommer, de ui en de cherrytomaatjes. Verdeel over 4 borden. Garneer met basilicumblaadjes en korianderblaadjes en cashewnoten.

Over de Cook Expert
De Cook Expert van Magimix kan alles. Naast de bekende keukenmachine-functies zoals snijden, hakken en mixen, neemt hij je ook kilo’s kookwerk uit handen. Hij stoomt, bakt en kookt voor je, en heeft maar liefst twaalf automatische programma’s om je te helpen, en om met minimale inspanning bijvoorbeeld warme sauzen of luxe stoofschotels te maken. Dankzij het bijbehordende kookboek en via de app, kan iedere thuiskok met de Cook Expert aan de slag, beginners én ervaren koks. Magimix Cook Expert, incl app en kookboek, € 1199, verkrijgbaar bij de betere kookspeciaalzaken, magimix.nl

- GESPONSORD DOOR MAGIMIX - 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO