Cheeseburger met kruidenmayo en ingelegde courgette

Geschikt voor 6 personen

De nieuwe Magimix Cook Expert neemt jou allerlei klussen uit handen. Deeg kneden? Snijden, hakken, kloppen? Hij doet het voor je. Zonder morren. Ook met deze cheeseburger staat hij volledig tot je dienst. - GESPONSORD DOOR MAGIMIX -

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

Hamburgerbroodjes
10 g verse bakkersgist
120 ml water
300 g tarwebloem
40 g gesmolten boter
25 g suiker
5 g zout
1 ei
1 eidooier
1 el melk
2 el sesamzaad (zwart en wit)

Kruidenmayo
½ bosje dragon
½ bosje dille
8 el mayonaise

Hamburgers
6 rundertartaartjes à 125 g 
zout en peper
1 rode ui
1 courgette
3 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
6 plakjes camembert of brie de meaux
zakje mesclun

BEREIDING
Maak eerst de hamburgers. Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het BROOD/BRIOCHE-programma in. Na 1 min stopt het programma: neem de deksel van de kom en voeg de bloem, de boter, de suiker, het zout en het ei aan de kom toe. Schakel het programma weer in door op AUTO te drukken.

Doe het deeg in een met bloem bestrooide kom, dek het af met een vochtige doek en laat het 30 min rusten. Druk het deeg plat en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het in 6 gelijke stukken en rol deze tot gladde bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 1 uur rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk de bolletjes hiermee en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze in 10-15 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Plaats voor de kruidenmayonaise de grote transparante kom met daarin de minikom. Bevestig het kleine mes en hak de kruiden fijn met het FOODPROCESSORprogramma. Meng door de mayonaise. Verwarm de oven voor op de grillstand, 220°C. Was de sla. Vervang de minikom door de midikom en plaats de schijvenhouder. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm. Snij de ui en de courgette in plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Bestrijk de courgetteplakjes met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de plakjes in een paar min per kant gaar. Besprenkel de plakjes met azijn en bestrooi met zout.

Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit 1 el boter met 1 el olijfolie in een ruime pan en bak de tartaartjes in twee delen. Leg op ieder tartaartje een plak camembert en zet even onder de grill zodat de kaas smelt. Beleg de onderkant van de broodjes met sla, courgette en een royale lik mayonaise. Leg er de burgers op en een paar uiringen. Dek af met het kapje.

Over de Cook Expert
De Cook Expert van Magimix kan alles. Naast de bekende keukenmachinefuncties zoals snijden, hakken en mixen, neemt hij je ook kilo’s kookwerk uit handen. Hij stoomt, bakt en kookt voor je, en heeft maar liefst twaalf automatische programma’s om je te helpen, en om met minimale inspanning bijvoorbeeld warme sauzen of luxe stoofschotels te maken. Dankzij het bijbehorende kookboek en via de app kan iedere thuiskok met de Cook Expert aan de slag, beginners en ervaren koks. Magimix Cook Expert, incl app en kookboek, € 1199, verkrijgbaar bij de betere kookspeciaalzaken, magimix.nl

- GESPONSORD DOOR MAGIMIX -

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO