Sandwich met blackened fish en gerooktepaprikamayo

Geschikt voor 4 personen

Hamburger anders! Kruidige visburgers uit de grillpan.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

5 el mayonaise
1/2 teentje knoflook, geplet
1 tl gerookte paprikapoeder
1 citroen, de geraspte schil

Voor de vis
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl uienzout (optioneel)
1 tl knoflookzout
1/2 tl selderijzaad, fijngewreven
1 tl lichtbruine suiker
4 stevige witvisfilets van ca 125 gram

Voor het serveren
4 lekkere witte broodjes, gehalveerd
4 bladeren groene sla
1 vleestomaat, in plakken
1 rode ui, in ringen

extra: barbecue of grilpan, op temperatuur

BEREIDING
Meng mayonaise, knoflook, paprikapoeder en citroenschil in een kommetje en breng op smaak met wat zwarte peper. Meng voor de vis alle kruiden en de suiker door elkaar en wrijf de visfilets ermee in. Grill de filets 2-3 min per kant, afhankelijk van de dikte. Bestrijk intussen elk broodje met de paprikamayonaise en beleg met sla, tomaat en uienringen. Serveer de vis op de broodjes.

Bewerking receptuur: Caroline Hülsenbeck / Fotografie: Peter Cassidy/IMSYNDO
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO