Koolvispapillotten met citrusfruit

Geschikt voor 4 personen

Magimix lanceert twee nieuwe producten voor de CookExpert. Om dat te vieren delen we het ultieme CookExpert-recept met je, wat je maakt met de nieuwe XXL stoomkoker. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

Fotografie: Sandra Mahut

1 wortel (100 gram)
1 kleine courgette (150 gram)
½ venkelknol (100 gram)
½ roze grapefruit 
1 kleine sinaasappel
1 limoen
1 scheutje olijfolie
4 kefirblaadjes (naar keuze)
4 koolvisfilets (480 gram)
500 ml water
zout 
versgemalen peper

Extra:
Magimix Cook Expert
Midi-kom
Raspschijf 4mm
Rvs-kom
Stoommand

BEREIDING

1. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de raspschijf.
Was en schil de groenten. Rasp de groenten met het foodprocessor-programma. Verdeel de grapefruit
en sinaasappel in partjes en snijd de limoen in fijne schijfjes.

2. Knip vier rechthoeken bakpapier of aluminiumfolie van circa 30 x 20 centimeter.

3. Zet de rvs-kom op de machine en vul deze met het water. Zet de stoommand in de kom. Giet een
scheutje olijfolie op de rechthoeken en leg de kefirblaadjes erop. Bedek ze met de geraspte groenten en laat
de papillotten in de schaal vijftien minuten gaar stomen (zonder ze af te dichten) op het programma
'stomen' voor een al dente-gerecht. Laat ze vijf minuten langer stomen als je zachtere groenten wilt.
4. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Voeg de vis aan het einde van het programma aan de
pakketjes toe en bedek de vis met de partjes citrusvruchten en een schijfje limoen. Maak de papillotten dicht
zoals kleine cadeaupakjes en vouw de uiteinden naar onderen om.
5. Schakel het programma 'stomen' opnieuw twintig minuten in op 100 graden Celcius.

Tip van de chef :
Het gerecht maak je pittiger door twee of drie dunne reepjes gember aan elke papillot toe te voegen voordat ze gestoomd worden.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO