Kokosgarnalen met kurkumayoghurt van Nigella Lawson

Geschikt voor 4 personen

Ofwel coconut shrimps, want dat bekt net even lekkerder, volgens Nigella in haar nieuwste kookboek Bij mij aan tafel. 

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc

Ingrediënten

Voor de saus:
250 g kokosyoghurt
1 tl kurkumapoeder
½ tl zeezoutvlokken

Voor de garnalen:
70g rijstmeel
2 grote eieren
1 tl zeezoutvlokken
45 g panko
60 g kokosrasp
½ tl cayennepeper
300 g verse gepelde grote garnalen
Circa 1 l plantaardige olie 

Bereiding

1. Meng de yoghurt, de kurkuma en het zout. Laat dit mengsel staan zodat de smaak milder wordt terwijl je aan het bakken bent.

2. Doe het rijstmeel in een lage schaal en zet die apart. Klop de eieren los met het zeezout in een andere soortgelijke schaal. Meng in een derde lage schaal de panko, kokosrasp en cayennepeper.

3. Haal een kwart van de garnalen door het rijstmeel zodat ze een dun laagje krijgen en leg ze dan in het losgeklopte ei.

4. Neem ze eruit, schud boven de schaal het overtollige eimengsel af en leg ze dan in het panko-kokosmengsel; wentel ze er met je handen door tot ze goed bedekt zijn. Leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat en ga door met de resterende porties garnalen.

5. Zet een groot, met keukenpapier bekleed bord met een schuimspaan bij het fornuis. Schenk een laagje olie van 3 cm in een pan met dikke bodem van zo’n 22 cm doorsnee (in een grotere heb je veel meer olie nodig) en verhit de olie tot een stukje brood sist als je het erin gooit.

6. Bak een kleine portie garnalen in de hete olie krokant en goudgeel; dit duurt waarschijnlijk hooguit een minuutje. Schep ze met een schuimspaan op het keukenpapier.

7. Herhaal dit met de andere garnalen in even grote porties tot je ze allemaal hebt gebakken. Serveer de kurkumayoghurt in een kommetje per persoon als dip. Of doe de yoghurt in een kom met een lepel, zodat iedereen wat op zijn bord kan scheppen.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO