Knolselderijsoep met walnoot-basilicumpesto

Geschikt voor 6 personen

Met rucola en knapperig stokbroodtoast.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 knolselderij (ca 800 gr)
2 appels
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 l groentebouillon
100 ml slagroom

Voor de pesto
50 gr walnoten
50 gr rucola, plus extra
50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
1 kleine teen knoflook
100 ml walnotenolie

Extra: staafmixer, keukenmachine

Schil de knolselderij en snij in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 3 min op matig vuur. Voeg de knolselderij en appel toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 min zachtjes koken tot de knolselderij en appel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Maak de pesto door de waknoten, rucola, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn te malen. Schenk er terwijl de machine draait de walnotenolie bij. Breng de pesto op smaak met een beetje citroensap, zout en peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verdeel de soep over kommetjes en schep in het midden van elk kommetje een lepel pesto. Garneer met enkele blaadjes rucola en versgemalen zwarte peper.

Serveer er stokbroodtoast bij: snij 1/2 stokbrood in sneetjes van 1/2 cm dik. Leg ze naast elkaar op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie. Schuif ze onder de ovengrill en rooster ze in enkele min goudbruin (blijf erbij, want dit gaat sneller dan je denkt). Keer de broodjes en rooster ook aan de andere kant goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO