Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie

Geschikt voor 5 personen

Lekker met augurk en ander tafelzuur.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

225 g Gruyere
225 g Emmentaler
60 g brie
1 ½ el bloem
1 teen knoflook
300 ml c droge bubbelwijn
2 el kirsch
½ el nootmuskaat, gemalen
Zout en peper

Bereiding

1. Meng de kazen en de bloem in een kom.

2. Kneus de knoflook en wrijf de randen van een (fondue)pan in met de knoflook, doe de knoflook vervolgens weg. Voeg de bubbelwijn toe en drie minuten zachtjes koken.

3. Voeg de kaas in kleine delen toe onder continu roeren. Zorg ervoor dat elke dosis gesmolten is voor je de volgende toevoegt.

4. Roer de kirsch door de pan en voeg te nootmuskaat toe. Serveer met augurk, ander tafelzuur en brood.

Recept via Delish.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO