Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Geschikt voor 2 personen

Geïnspireerd op komijnekaas. 

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc

Ingrediënten

115 g dik gesneden pancetta
1 rode ui, gesneden
1 el komijn, gemalen
Zout en peper
450 Goudse kaas
2 el bloem
180 ml droge Riesling

Bereiding

1. Bak de pancetta in een middelgrote pan op middelhoog vuur en bak, onder af en toe roeren, in ongeveer 8 minuten krokant. Haal de pancetta met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.

2. Giet al het vet op één eetlepel na uit de pan. Voeg de gesneden ui toe, dek de pan af met een deksel en bak ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg twee eetlepels water toe en bak zo’n vijf minuten langer tot de ui lichtjes bruin ziet. Roer de komijn er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

3. Doe de kaas samen met de bloem in een kom. Breng de wijn zachtjes aan de kook op middelhoof vuur. Voeg telkens een handvol kaas toe en roer tot elke dosis is gesmolten voordat je een nieuwe toevoegt. Laat het geheel vervolgens onder constant roeren zo’n twee minuten doorkoken tot het romig is. Roer de pancetta en de helft van de ui er doorheen en voeg een ruime hoeveelheid peper toe. Laat de rest van de ui op het mengsel rusten en serveer met bijvoorbeeld warme pretzels, roggebrood of groente op zuur.

Fotografie door Quentin Bacon, recept via Delish.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO