Witte misohummus van Nigella Lawson

Geschikt voor 0 personen

Miso en hummus, een botsing tussen culturen, maar een gouden combi. Deze misohummus uit het kookboek Bij mij aan tafel is het lekkerst op toast, met extra sesamzaad en -olie. 

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de hummus:
700 g kikkererwten, uitgelekt (ca. 500 g uitlekgewicht)
1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd
3 el zoete witte miso
4 el koud water (60 ml)
½ tl zeezoutvlokken naar smaak
2 el tahin, op kamertemperatuur
1 citroen, 2 el sap, plus extra naar smaak

Voor erbij:
Geroosterde-sesamolie
Sesamzaad

BEREIDING

1. Doe de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine met de knoflook, de miso en het koude water en meng alles grondig.

2. Voeg het zout, de tahin en 2 eetlepels citroensap toe en blijf malen tot je een gladde pasta hebt.

3. Proef, en voeg zo nodig meer zout of citroensap toe. Doe de hummus over in een serveerkom en laat hem circa 30 minuten bij kamertemperatuur staan zodat het aroma van de hummus zich kan ontwikkelen. Besprenkel hem als je serveert desgewenst met geroosterde-sesamolie en strooi er sesamzaad over.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO