Hasselbackaardappels met zure room

Geschikt voor 6 personen

Doordat de aardappels als harmonica’s zijn ingesneden krijgen de smaakmakers – bacon en bosui – de kans om tijdens het bakken in alle lagen door te dringen.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

200 g bacon, in dunne plakken
6 smalle bosuitjes, alleen het wit, in dunne ringetjes
de helft van het overgebleven groen, in dunne ringetjes
zout en peper uit de molen
6 vastkokende aardappels van gelijke grootte
200 ml zure room of crème fraîche
Extra: aluminiumfolie

BEREIDING
Bak de bacon in 6-8 min knapperig in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe het bakvet in een kommetje en roer de witte delen van de bosui erdoor en maal er zout en peper over. Maak steeds een kleine ½ cm van elkaar inkepingen in de aardappels in de breedte en tot bijna helemaal onderaan, zodat een soort accordeonnetjes ontstaan. Leg elke aardappel op een vel aluminiumfolie van ca 30 cm lang. Druppel het bakvet met de uitjes over de aardappels en tussen de ‘schijfjes’. Pak de aardappels stevig in, leg ze op de barbecue (of bereid ze in de oven op 230°C) en laat ze 40-50 min garen. Roer vlak voor het serveren het groen van de bosuitjes door de zure room en verkruimel de bacon erboven. Geef de room bij de aardappels.
 

 

Fotografie: Mikkel Vang/Taverne-AgencyReceptuur: Ian Knauer
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO