Hartige broccolicake

Geschikt voor 8 personen

Een hartige taart met als hoofdingrediënt broccoli.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

500 g zachte ongezouten boter
800 g broccoli, in roosjes
100 g fijne kristalsuiker
7 eieren
550 g gezeefde bloem
1,5 tl bakpoeder
1 afgestreken tl kurkuma/koenjit
mespunt cayennepeper
1 tl kerriepoeder
0,5 tl zout
boter om in te vetten
Extra: cake/broodvorm (25 cm), vergiet

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een broodvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Blancheer de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 3 minuten en laat goed uitlekken. Klop de boter tot deze heel licht en romig is, klop er dan de suiker door. Voeg onder voortdurend kloppen één voor één de eieren toe. Meng bakpoeder, kurkuma, cayennepeper, kerriepoeder en zout en spatel samen met de bloem door het botermengsel. Doe alles in de bakvorm. Druk de broccoliroosjes in het beslag en bak 45 min in de oven totdat een mes er schoon uit komt. Laat afkoelen in de bakvorm en eet de cake nog op dezelfde dag, hij is niet zo lang houdbaar.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO