Glutenvrije wortel-gembersoep

Geschikt voor 4 personen

Gwyneth Paltrows tweede kookboek (H)eerlijk makkelijk kwam begin april 2016 uit. Wij mogen een drietal recepten delen, waaronder deze glutenvrije wortel-gembersoep.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 el kokosolie 
1 grote ui, gehalveerd en in dunne ringetjes (halve maantjes)
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 el gehakte verse gember
1 tl komijnpoeder 
½ tl korianderpoeder 
½ tl garam masala 
500 g wortels, in stukjes van 2,5 cm
750 ml kippen- of groentebouillon 

Extra: staafmixer of blender

BEREIDING

Verwarm de kokosolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Doe de ui en een snufje zout in de pan en leg er een deksel op. Bak de ui circa 20 min op laag vuur, of tot hij heel zacht en zoet is.

Voeg de knoflook en gember toe en bak ze 1 min mee. Voeg de komijn, koriander en garam masala toe. Bak alles nog 1 min en doe de wortels, bouillon en nog een flinke snuf zout erbij. Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep circa 20 minuten heel zacht koken, of tot de wortel heel zacht is.

Doe de soep voorzichtig in delen in een hogesnelheidsblender, of gebruik een staafmixer rechtstreeks in de pan, en pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper.

NB. Deze soep is glutenvrij

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO